1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Husiler terörist örgüt sayılacak

Husiler terörist örgüt sayılacak

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Yemen’de barış, refah ve güvenliğin sağlanması için uluslararası ortaklarla birlikte çalışıldığını dile getirdi.

Husiler terörist örgüt sayılacak

Washington’un Yemen politikasının hedeflerini değiştirmediğini belirten  ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, hedeflerin ‘istikrarlı’ olduğunu söylerken, ‘Yemen’de barış, refah ve güvenliği sağlamak için uluslararası ortaklarla birlikte çalışıldığını’ dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Yemen’de barış, refah ve güvenliği sağlamak için uluslararası ortaklarla birlikte çalışıldığını dile getirdi.

Husiler yasadışı terörist grup sayılabilir

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsünün bu açıklamasıyla eş zamanlı olarak Washington’un Husileri bir terör grubu olarak sınıflandırma niyetiyle ilgili haberler konuşulmaya başlandı. Kimilerine göre de Washington’un iyi bir baskı kartı olarak nitelendirilirken, bazı taraflar da Yemen sahnesinin karmaşık bir düğümü olduğunu belirtti.

Husiler barış konusunda ciddi değil

Washington sözcüsü, Husilerin davranışlarının, barış konusunda ciddi olmadıklarını gösterdiğini vurguladı. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan’ın, “ABD’nin, Yemen’deki İran bağlantılı Husi grubu yabancı bir terör örgütü olarak sınıflandırması tamamen yerinde olacaktır” ifadelerini aktardı. Prens Faysal, “Herkes, Husi silahlarının ve ideolojilerinin büyük bir kısmının İran’dan geldiğini biliyor. Bu sebeple o, kesinlikle yurt dışından desteklenen bir terör örgütüdür” şeklinde konuştu.

İran Husilere yardım ederek çatışmayı körüklüyor

Washington, İran’ın Husilere yönelik ölümcül yardımlar sağlamasının, çatışmayı körüklediğini ve Yemen’deki insani krizi daha da şiddetlendirdiğini belirtti. Sözcü, “Husilerin davranışlarını değiştirmeleri ve Yemen’deki insani krizi tırmandırmayı bırakmaları gerektiğine yürekten inanıyoruz. İnsanları keyfi olarak tutuklamayı, sivil nüfusa, altyapıya ve gemicilik sektörüne saldırmayı bırakmalı, ayrıca yabancı terör örgütü olarak sınıflandırdığımız İran Devrim Muhafızları ile çalışmayı sonlandırmalıdır. İran rejimi, geçen ay İran Devrim Muhafızları’nın bir üyesi olan Hasan Erlo’yu Sana’ya kaçırdı. Şu anda kendisine Büyükelçi deniliyor. Tüm bu eylemler, Husilerin Yemen’e barış getirmek için siyasi bir çözüm aramada ciddi olmadığını gösteriyor” dedi. Sözcüye göre ABD, İran’dan ‘Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal eden bir eylem olan Husilere silah kaçakçılığını durdurmasını ve Husilerin, Yemen’deki ve Suudi Arabistan dahil komşularına yönelik saldırgan eylemlerini durdurmasını’ talep ediyor.

Yorum Yap

Yorum Yap