1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Sinema Kararı

İçişleri Bakanlığı’ndan Yeni Sinema Kararı

İçişleri Bakanlığı sinema salonlarında durdurulmuş olan faaliyetlerle ilgili yeni genelge yayınladı. 31 aralık tarihine kadar kapatılması kararı alınan sinema salonlarının faaliyetlerini durdurma sürelerinde değişikliğe gidildi. 81 ile gönderilen genelgeye göre sinema salonu faaliyetleri 1 Mart 2021 tarihine kadar yapılmayacak.

İçişleri Bakanlığı'ndan Yeni Sinema Kararı

İçişleri Bakanlığı’ndan sinema sektörüne yönelik yeni genelge yayınlandı. 81 ile gönderilen son dakika genelgesi ile sinema salonlarının faaliyet durdurma sürelerinin uzatıldığı açıklandı. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre yarın yeniden faaliyete geçmesi beklenen sinema salonlarının kapalı kalma süresi 1 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı.

İçişleri Bakanlığı’ndan valiliklere gönderilen genelgede sinema salonu faaliyetleri ile ilgili yayınlanan önceki genelgedeki durum tekrar hatırlatıldı. Türkiye’de etkisini göstermeye devam eden Covid-19 salgınının yayılımının engellenmesi için maske ve sosyal mesafe, sosyal izolasyonun sağlanması adına birçok karar alındığı, alınan kararların hayatın her alanında uygulamaya konulduğu hatırlatıldı. Salgının yayılımının engellenmesi ve sosyal izolasyonun sağlanması içi kalabalık ve salgın riskini arttıran kültür mekanlarından biri olan sinema salonlarının da 31 Aralık 2020 tarihine kadar kapalı kalmasına yönelik alınan kararda düzenlemeye gidildiği aktarıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelde sinema salonu faaliyetlerinin durdurulma süresinin uzatılmasında sinema sektöründen de talep geldiği belirtildi. Genelgeye göre sinema salonu faaliyetleri 1 Mart 2021 tarihine kadar durdurulacak.

Sinema Salonu Faaliyetleri 1 Marta Kadar Durdurulacak

Kış aylarının gelmesi ve Covid-19 salgınının ikinci dalgasının Türkiye’de de etkisini göstermeye başlaması ile beraber birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de alınan Covid-19 salgını ile mücadele önlemlerinde katı tedbirlere geçilmişti. Katı tedbirler arasında kültürel mekanlardan olan sinema salonlarının da kapatılması kararı söz konusu olmuştu. 31 aralık 2020 tarihine kadar kapalı olması beklenen sinema salonlarının 1 Mart 2021 tarihine kadar kapalı kalmasına karar verildi.

İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgede sinema salonu faaliyetlerinin durdurulmasına yönelik sinema sektöründen de talep geldiğini belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile de konu hakkında değerlendirme yapıldığının açıklandığı genelgede sinema salonlarının salgının riskinin devam ettirmesinden kaynaklı kapalı kalmasına yönelik karar alındığı açıklandı.

Umumu Hıfzıssıhha Kanununda Değişiklikler Yapılacak

İçişleri Bakanlığı’ndan 81 ile gönderilen yeni genelge doğrultusunda il ve ilçe Umumi Hıfzıssıhha Kanununda da değişikliğe gidilecek. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27. ve 72. maddelerinde konu ile ilgili yeni düzenleme yapılacak. İl ve ilçelerde kontrollerde yeni düzenlemeye bağlı olarak yapılacak.

Suç Teşkil Eden Durumlarda Adli İşlem Başlatılacak

İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni karar ile beraber, düzenlemeye uymayanlara uygulanacak yaptırımlar da açıklandı. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ilgili maddelerine göre İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı yeni düzenlemeye aykırı şekilde davranan işletmeler ve kişilere yaptırım uygulanacak. genelgeye uygun davranmayanlara idari cezalar uygulanacak. Genelgeye aykırı ve suç teşkil eden davranışlarda bulunanlara da adli yaptırımlar uygulanacak.

Yorum Yap

Yorum Yap