1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İlk Dönem Bitiyor, Karneler Nasıl Olacak?

İlk Dönem Bitiyor, Karneler Nasıl Olacak?

Covid-19 salgını sebebi ile 2020 2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi online olarak geçti. 22 Ocak 2021 tarihinde kapanacak olan ilk dönem sonunda ise karneler dijital olarak verilecek. Çocuklarının ilk dönem karnelerini merak eden milyonlarca veli ise dijital karnelerin nasıl görüntüleneceğini, karne notlarına nasıl ulaşılacağını merak ediyor. İlk dönem karneleri e-okul sistemi üzerinden velilere ulaşacak. Sistemle ilgili ayrıntılar ise haberimizde..

İlk Dönem Bitiyor, Karneler Nasıl Olacak?

2020 2021 eğitim öğretim yılının ilk dönemi yarın son buluyor. Online eğitimin yapıldığı ilk dönemin tamamlanması ile dijital karneler veliler tarafından merak konusu oldu. Bu dönem sonunda basılı karne verilmeyeceğinin açıklanması üzerine veliler dijital karneleri nasıl görüntüleyeceklerini araştırmaya başladı.

2020 yılının sonunda kademeli olarak yüz yüze eğitime geçiş denense de salgının ikinci dalgasının etkisini göstermesi ile beraber okulların tamamı yeniden online eğitime geçti. Online eğitim sürecinin ikinci dönem başına kadar devam edeceğinin açıklanması ve Covid-19 salgınının riskinin devam etmesi ile beraber ilk dönem sonunda karnelerin basılı olarak verilmeyeceği ve dijital karne uygulamasının devreye sokulacağı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanmıştı. Dönem sonunun gelmesi ile beraber veliler ise dijital karneleri nasıl görüntüleyeceklerini merak etmeye başladı.

İlk Dönem Karneleri E-Okul Üzerinden Görüntülenecek

2020 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin son bulması ile beraber veliler her sene olduğu gibi karne notları için meraklı bekleyiş içinde. Ancak bu sene karneler dijital olarak görüntülenecek. İlk dönem sonu karneleri e-okul üzerinden yayınlanacak. Karne notlarını öğrenmek isteyen veliler E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üzerinden çocuklarının ilk dönem notlarını görebilecekler. İlk dönem notlarının e okul üzerinden yayınlanacağını öğrenen veliler sisteme nasıl giriş yapacaklarını ise merak ediyor.

Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş Çok Kolay

Bu dönem ilk ve ortaokul öğrencilerinin karne notlarının paylaşılacağı e okul sistemine nasıl girileceği ve karne notlarının nasıl görüntüleneceği veliler tarafından merak konusu oldu. Birçok veli e okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapıldığını merak ediyor.

İlk dönem karnelerini görmek isteyen velilerin e-okul.meb.gov.tr adresine gitmeleri ve adres üzerinden sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu adrese giriş yapan veliler için iki farklı seçenek çıkıyor. Bunlardan biri “e okul Yönetim Bilgi Sistemi” diğeri ise “Veli Bilgilendirme Sistemi” oluyor. Bu iki seçenek arasından velilerin Veli Bilgilendirme Sistemini tercih etmeleri ve çocuklarının okul bilgileri ile giriş yapmaları gerekiyor. Bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi ile açılan sayfanın sol üst köşesindeki menüden karne notlarını görüntülemek mümkün oluyor.

Dijital Karnelerde De Başarı Belgeleri Verilecek Mi?

E okul sistemi üzerinden ilk dönem karnelerini görüntüleyebilen veliler aynı menü üzerinden çocuklarının teşekkür ya da takdir belgesi gibi başarı belgelerini alıp alamadıklarını da görüntüleyebilir.

Yorum Yap

Yorum Yap