1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İngiltere’de İlk Covid-19 Aşısı Yapıldı

İngiltere’de İlk Covid-19 Aşısı Yapıldı

Dünyanın en büyük aşılama uygulaması olacak Covid-19 aşı uygulaması bugün İngiltere’de başlatıldı. Geçtiğimiz günlerde Pfizer BioNTech aşısı için onay veren İngiltere bugün ilk aşıyı uygulamasını gerçekleştirdi. 90 yaşındaki Margaret Keenan ilk Covid-19 aşısı vurulan kişi oldu.

İngiltere'de İlk Covid-19 Aşısı Yapıldı

İngiltere geçtiğimiz hafta ABD merkezi ilaç şirketi Pfizer ve Alma şirketi BioNTech ortaklığı ile geliştirilen mRNA aşısın onay vermişti. İngiletere %95 oranında etkili olduğu açıklanan aşı için ilk acil kullanım onayı veren ülke olmuştu. Ülkede bugün ilk Covid-19 aşı uygulaması gerçekleştirildi. Aşı vurulan ilk kişi de 90 yaşındaki Margaret Keenan oldu.

Dünyada merakla beklenen Covid-19 aşısının ilk uygulamasının gerçekleştirilmesi büyük heyecan yarattı. BioNTech ve Pfizer şirketlerinin geliştirdiği aşının İngiltere’ye -70 derece korumalı özel araç ile dün gece ulaştığı da açıklandı. İngiltere toplam 800 bin doz aşı aldı. İlk dozun bugün uygulanması ile tüm dünyada heyecanla beklenen Covid-19 aşı uygulamaları da başlatılmış oldu. İngiltere’de ilk aşı uygulamasının yapılmasının ardından sürecin nasıl devam edeceği ise merak konusu oldu.

Margaret Keenan: Ayrıcalıklı Hissediyorum

İngiltere’de aşı vurulan ilk kişi olan 90 yaşındaki Margaret Keenan aşı vurulduktan sonra açıklama yaptı. Gelecek hafta 91 taşına gireceğini söyleyen Margaret Keenan aşı vurulmaktan dolayı duyduğu mutluluğu açıkladı. Margaret Keenan Covid-19 aşısı vurulan ilk kişi olduğu için kendisini ne kadar ayrıcalıklı hissettiğinden bahsetti. Gelecek hafta 91 yaşına girecek olan Kenan aşı için erken doğum günü hediyesi tanımını yaptı. Margaret Keenan yeni yılda arkadaşları ve ailesi ile beraber vakit geçirebileceği için de ne kadar mutlu olduğunu anlattı.

Sağlık Bakanı Hancock: Tarihi Bir Hafta

İngiltere’de 8 aralık tarihi itibari ile başlayan aşı çalışmaları ile ilgili İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock da açıklama yaptı. Bu haftanın tarihi bir hafta olduğunu açıklayan sağlık bakanı acil onay veren ilk ülke olmaktan dolayı da mutlu olduklarını söyledi. İngiltere Avrupa Birliği yasalarının 174. maddesine uygun olarak aldığı aşıları uygulama sürecine uygun şekilde devam edecek.

İngiltere’de Aşılama Süreci Nasıl İşliyor?

İngiltere’de bugün aşılama sürecinin başlamasının ardından aşı uygulaması ile ilgili ayrıntılar da merak edildi. Tüm dünya için çok önemli olan bu gelişmenin süreci ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. İngiltere’de aşı sürecinin işleyişi ile ilgili birçok soru gündemde yer almaya devam ediyor.

İngiltere’de başlayan aşı uygulamaları ile ilgili yapılan açıklamalara göre aşılar İngiltere’ye kara yolu üzerinden Manş Tüneli’nden getirildi. Toplam 820 kutu ile getirilen 800 bin doz aşıların tamamı tek tek açılarak, -70 dereceyi koruyup korumadıkları kontrol edildi. Tüm kutulardaki aşıların kontrol edilmesinin ardından ise doğruluk ve kalite kontrolü yapıldığı açıklandı. Bu kontrol yaklaşık 24 saatlik bir gecikme yaratıyor. Bu aşamaların ardından belirlenen merkezlere teslim edildiği açıklandı.

Yorum Yap

Yorum Yap