1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. İntihar Sayısı Covid-19 Sayısını Geçti!

İntihar Sayısı Covid-19 Sayısını Geçti!

Tüm dünyada Covid-19 salgını sebebi ile hayatını kaybeden insanların sayısı yükselirken, Japonya’da intihar da can kaybına neden olmaya devam ediyor. İntihar verilerini en güncel açıklayan ülkelerden biri olan Japonya’da ekim ayında intihar eden kişilerin sayısı, Covid-19 salgınının başlamasından bu yana hayatını kaybeden kişilerin sayısını geçti.

İntihar Sayısı Covid-19 Sayısını Geçti!

Küresel bir kriz haline gelen ve tüm dünyayı ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan etkilemeye devam eden Covid-19 salgınında vaka sayısı her geçen gün artıyor. Tüm dünyada insanların hayatını kaybetmesinin temel sebebi Covid-19 salgını haline gelmişken Japonya’da ise durum biraz farklı. Japonya’da intihar yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı Covid-19 salgını yüzünden kaybeden kişi sayısından daha fazla. Şaşkınlık yaratan bu verilerin altındaki sebep ise salgın sürecinde ülkede yaşanan ekonomik ve sosyal değişikliklerin olduğu söyleniyor.

Japonya dünya üzerinde intihar verilerini en güncel olarak açıklayan ülkeler arasında yer alıyor. Japonya Ulusal Polis Ajanı açıklamalarına göre ülkede ekim ayı boyuncu 2 bin 153 kişi intihar ederek yaşamına son verdi. Bu rakam 2019 yılının aralık ayından bu yana etkisi görülen Covid-19 salgınından ölen kişi sayısından daha fazla. Japonya Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre salgının başından bu yana ülkede 2 bin 87 kişi hayatını kaybetti.

Japonya’da İntihar Sayısı En Yüksek Ülkeler Arasında Yer Alıyor

İntihar sayısı en yüksek ülkelerden biri olan Japonya güncel olarak intihar verilerini paylaşıyor. ABD en son intihar oranları ile ilgili veriyi 2018 yılında paylaşmıştı. Birçok ülkede de güncel olarak paylaşılmayan intiharların altında ise Covid-19 salgını sürecinde yaşanan olumsuz gelişmelerin yer alabileceği düşünülüyor. Uzmanlar salgın sürecindeki gelişmelerin insanların ruh sağlıklarını olumsuz yönde etkilediğini iddia ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamalarına göre Japonya 100 bin kişide %18.5 intihar oranı ile intihar eğiliminin en yüksek olduğu ülkeler arasında gösteriliyor. Batı Pasifik bölgesinde Güney Kore’den sonra en çok intihar oranına sahip olan Japonya’da eylemin sebepleri arasında uzun çalışma saatleri ve okul baskısı gösteriliyor.

İntiharlar Üzerinde Covid-19 Salgınının Etkisi Var Mı?

Japonya’nın intihar oranı yüksek ülkeler arasında yer almasının açıklanmasının ardından ülkede ekim ayına yaşanan intiharların Covid-19 salgınından etkilenerek mi yapıldığı merak edildi. Japonya’da salgın öncesi yıllarda da oldukça yüksek olan intihar oranlarının altında çalışma saatleri ve ekonomik kaygılar, çocukların ve gençlerin üzerindeki okul baskısı gibi etmenlerin etkili olduğu biliniyor. Ülkede intihar en çok yetişkin erkeklerde görülmekle beraber son yıllarda kadın ve çocuk intiharlarının sayısı da yükselmeye başladı. Kadınların genellikle yarı zamanlı işlerde çalışırken yaşadığı sıkıntılar ve gençlerin üzerindeki baskılar intihar sebepleri arasında.

Japonya’da intihar oranı salgın öncesinde de yüksek olmakla beraber uzmanlar salgının da intihar vakalarında ciddi oranda etki sahibi olduğunu düşünüyor. Covid-19 sebebi ile işsizliğin artmasının ekonomik etkilerinin yanı sıra sosyal izolasyon gibi uygulamaların da insanların ruh sağlığını kötü yönde etkilediği düşünülüyor.

Japonya İntiharları Önlemek İçin Çalışmalarına Devam Ediyor

Japonya 2003 yılında zirveye çıkan ve ardından yavaş yavaş düşmeye başlayan intihar sayıları ile ilgili çalışmalar yapmaya devam ediyor. Ülkede intiharları önlemek için çeşitli yasalar hazırlanıyor ve destekler uygulanıyor.

Yorum Yap

Yorum Yap