1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Irkçılıkla Gündeme Gelen Hakem Açıklama Yaptı

Irkçılıkla Gündeme Gelen Hakem Açıklama Yaptı

UEFA Şampiyonlar Lig’i maçında yaşanan ırkçılık olayının ardından tartışmalar devam ediyor. PSG Başakşehir karşılaşmasında 4. hakem Sebastian Coltescu’nun Başakşehir teknik ekibinde yer alan oyuncu Pierre Webo’ya ırkçı söylemlerde bulunması üzerine yarım kalan karşılaşmanın ardından hakem Coltescu ilk açıklamasını yaptı.

Irkçılıkla Gündeme Gelen Hakem Açıklama Yaptı

Geçtiğimiz gece UEFA Şmapiyonlar Lig’inin 6. haftasında PSG ve Başakşehir karşı karşıya geldi. Başakşehir’in deplasmana gittiği maç H grubu karşılaşması olacaktı. Ancak maç esnasında yaşanan olay ile oyun yarıda kaldı. Şampiyonlar Lig’i karşılaşmasında Başakşehir teknik ekip oyuncularından Pierre Webo’nun ırkçı söylemlere maruz kalması karşılaşmanın sonlanmasına sebep oldu.

PSG Başakşehir karşılaşmasında maçın 4. hakemi olan Sebastian Coltescu’nun Başakşehir oyuncusu olan Pierre Webo’ya ırkçı söylemlerde bulunması müsabakada tartışma yaşanmasına sebep oldu. Oyunun 14. dakikasında yaşanan bir pozisyona itiraz eden Webo, hakem Coltescu’nun ırkçı sözlerine maruz kaldı. Bu söylemlerle yedek kulübesinin kızıştığı anlarda maçın ilk hakemi Hagetan Webo’ya kırmızı kart gösterdi. Oyun bir anda durdu ve Başakşehirli oyuncu Demba Ba hakemin üzerine yürüyerek, ırkçı konuşmalarının hesabını sormak istedi. Saha kenarında 10 dakika boyunca UEFA hakemlerinin de içinde bulunduğu tartışma devam etti. Olayın ardından Başakşehir sahayı terk etti.

Okan Buruk Olaya Tepki Gösterdi

Başakşehir takımının yardımcı antrenörü Pierre Webo’nun ırkçı söylemlere maruz kaldığı anlarda tüm takım arkadaşları Webo’nun yanında durdu. Demba Ba ve Neymar’ın bizzat dahil olduğu tartışmada Başakşehir takım arkadaşlarına yapılan muameleden sonra maça devam etmedi. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da saha da ırkçı söylemlerin sahibi olan 4. hakem Sebastian Coltescu’ya “Sen ırkçı mısın” sözleri ile tepki gösterdi. Olayın ardından Başakşehir Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ da açıklama yaptı. Üzerinden çok geçmeden ise herkes tarafından konuşulan hakem Sebastian Coltescu açıklamada bulundu.

Göksel Gümüşdağ Açıklama Yaptı

Başakşehir Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada sahada yaşananları da kısaca anlattı. Güöüşdağ 4. hakemin orta hakeme “bu zenciyi atacaksın” şeklinde cümleler kurduğunu ve bunu duydukları için maça devam etmeme kararı aldıklarını açıkladı. UEFA’nın ırkçı hakemi görevden aldığını açıklayan Gümüşdağ ya yeni hakem gelecek ya da 4. hakem olmadan oynayacağız dedi.  Gümüşdağ istedikleri gibi olduğu takdirde maça devam edeceklerini aksi halde sahaya çıkmayacaklarını açıkladı.

Coltescu: Beni Tanıyanlar Irkçı Olmadığımı Bilir

Dünya basının da büyük yankı bulan bu olaydan sonra ırkçı hakem hakkında birçok kişi araştırma yapmaya başladı. Futbol severlerin beğendiği oyuncular arasında yer alan ve geniş bir hayran kitlesi bulunan Webo’nun yaşadıklarından sonra takipçileri ırkçı hakem hakkında birçok olumsuz yorumda bulundu. Irkçı hakem Coltescu ise yaptığı açıklama ile hakkında söylenenlere karşı çıktı. Coltescu birkaç gün gazete okumayacağını söylediği paylaşımında beni tanıyanlar ırkçı olmadığımı bilir dedi.

Yorum Yap

Yorum Yap