1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İŞKUR Kamu Personel Alımları Başladı

İŞKUR Kamu Personel Alımları Başladı

İŞKUR 2020 yılı aralık ayı personel alımını yayınladı. 6 farklı kamu kurumuna toplam 219 personel alımı yapacak olan İŞKUR’a başvuru ile ilgili ayrıntılar merak ediliyor. Birçok vatandaşın iş sahibi olmasında önemli rol oynayan İŞKUR hangi kamu kurumlarına kaç kişinin alınacağını ve başvuru şartlarını açıkladı.

İŞKUR Kamu Personel Alımları Başladı

İŞKUR 2020 yılının aralık ayında kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Personel alımı yapılacak kadrolar ve görevler de açıklandı. İŞKUR verdiği ilanda hangi kamu kuruluşlarına kaç kişi alım yapacağını da açıkladı. Vatandaşlar ise nasıl başvuru yapılacağını ve başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor.

İŞKUR Hangi Kurumlarda Personel Alımı Yapacak?

İŞKUR aralık ayında 6 farklı kamu kuruluşuna toplamda 219 personel alımı gerçekleştirecek. Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne, Karatay Belediye Başkanlığına, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığına, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne, 2 Nisan Polis Teşkilatına ve ÇAYKUR’a alım yapılacak.

Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne; 20 deniz trafik operatörü, 20 kılavuz kaptan, 5 tane 2. kaptan, 6 tane 2. mühendis, 1 büro personeli ve 25 gemici olmak üzere toplam 67 kişi alınacak. Karatay Belediye Başkanlığı’na 1 makam şoförü alınacak. Türkiye İstatistik Kurumuna 37 temizlik görevlisi ve 3 güvenlik görevlisi olmak üzere 40 kişi alınacak. Devlet Su İşleri’ne 8 ustabaşı, atölye sorumlusu, formen ve posta başı alınacak. ÇAYKUR’a da toplam 100 kişilik alınacak. ÇAYKUR’a alınacak kişilerden 61 kişi engelli ve 39 kişi eski hükümlü olacak. 2 Nisan Polis Teşkilatı’na ise 1 sıhhi tesisatçı ve 2 aşçı yardımcısı alınacak.

İŞKUR Personel Alımı Başvuru Şartları Neler?

İŞKUR’un toplam 219 kişilik personel alımı yapacağını açıklamasından sonra vatandaşlar başvuru şartlarını araştırmaya başladı. İŞKUR üzerinden personel açığı olan pozisyonlara başvuru yapmak isteyen kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kamu haklarından mahrum olmaması gerekiyor. Bunun yanında başvuru yapacağı görevi yerine getirmesine engel durumu ya da sağlık problemi olmayan kişiler, arşiv araştırması ve güvenlik soruşturmasını başarı ile geçebilen kişiler başvuru yapabilecek.

İŞKUR’a başvuruda bulunmak için 18 yaşından büyük ve 40 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. En az ilköğretim olmak üzere lise ya da ön lisans mezunu olunması gerekiyor. Yaş ve eğitim şartlarını sağlayan kişilerin başvuracakları pozisyona göre engelli ya da eski hükümlü olduklarına dair belgelerinin bulunması da aranana şartlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda başvuru yapılacak pozisyona göre KPSS sonucu da gerekli olabiliyor. Bu şartları sağlayan ve İŞKUR’a üye olan herkes başvuruda bulunabiliyor.

İŞKUR Personel Başvuruları Nasıl Yapılacak?

İŞKUR başvurular online olarak yapılacak. İŞKUR internet sitesi üzerinden ya da Alo 170’i arayarak başvuru yapılabilecek. İŞKUR internet sitesi üzerinden yapılacak başvurularda “İŞYERİ UNVANI” kısmının doldurulması ile başvuru sayfası açılacak.

Yorum Yap

Yorum Yap