1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İŞKUR TYP Başvuruları Başladı

İŞKUR TYP Başvuruları Başladı

İŞKUR bünyesindeki Toplum Yararına Programına personel alımı yapılacak. Uzun süredir beklenen TYP personel alımı için başvurular başladı. İşsizliğin yoğun olduğu dönem ve bölgelerde yapılan personel alımları ile ilgili ayrıntılar ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kaymakamlıklara ve İl Sağlık Müdürlüklerine yapılacak personel alımı için şartlar araştırılmaya başlandı.

İŞKUR TYP Başvuruları Başladı

İŞKUR’dan uzun süredir beklenen TYP personel alımının başladığı açıklandı. İşsizliğin yoğun olduğu dönem ve bölgelerde yapılan personel alımı için başvuruların başlaması ile adaylar hangi kadrolarda alım yapılacağını, başvuru şartlarının ne olduğunu ve adayların neye göre seçildiğini merak etmeye başladı.

İŞKUR tarafından uygulanmaya başlanan Toplum Yararına programı ile istihdam alanı yaratılmaya devam ediliyor. İşsizliğin yoğun olduğu bölge ve dönemlerde, istihdam alanı bulamayan işçilerin çalışma alışkanlıklarını kaybetmemesine ve çalışma disiplininden uzaklaşmamasına yönelik yapılan personel alımları ile işçilere geçici gelir desteği sağlanması amaçlanıyor. Geçici iş sahibi olma olanağının sağlandığı Toplum Yararına Programının ayrıntıları ile iş arayan vatandaşlar tarafından merak edildi. İŞKUR tarafından başvuruların başladığının açıklanması üzerine son başvuru tarihi ve başvuru şartları en çok araştırılan konular oldu.

Toplum Yararına Programı Hangi Kadrolara Personel Alacak?

İŞKUR tarafından hayata geçirilen bir proje olan Toplum Yararına programının yeni personel alımları başladı. Farklı illerdeki kaymakamlık ve il sağlık müdürlüklerine alınacak olan personeller için hangi şartların arandığı merak konusu olmaya devam ediyor. Son dönemlerde işsizliğin en çok arttığı illerden İzmir’e yapılacak olan personel alımı için 2 farklı kadro var. SB Şoförlük ve çevre temizlik alanlarında yapılacak olan personel alımları için son başvuru tarihi 14 aralık olacak. 14 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular sonrasında değerlendirmeye alınacak. Son başvuru tarihini kaçırmadan başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar ise personel alım başvurusu için gerekli şartların ne olduğunu araştırmaya devam ediyor.

İŞKUR TYP Başvuru Şartları Merak Edildi

İŞKUR Toplum Yararına Programına başvuruda bulunacak kişilerin sağlaması gereken genel şartlar bulunuyor. 18 yaşını dolduran ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin başvuruda bulunabileceği Toplum Yararına Programına öğrenci olanlar başvuruda bulunamıyor. Bununla beraber başvuru yapacak kişilerin kayıtlı işsiz olması ve emekli ya da malul aylığı almıyor olması gerekiyor. Bu şartları sağlayan tüm vatandaşların başvuruda bulunabileceği adayların seçimi ise farklı yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor.

Toplum Yararına Programında Adaylar Nasıl Seçiliyor?

Toplum Yararına Programı ile geçişi iş sahibi olmak isteyen adaylardan hangilerinin seçileceği 3 farklı yöntem ile belirlenebiliyor. Programın niteliğine göre Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenen yöntemler noter kurası ile seçme, liste yöntemi ile seçme ya da noter kurası ve liste yöntemi ile ortaklaşa biçimde yapılabiliyor. İki farklı liste oluşturulan personel alımları için engelliler, kadınlar ya da eski mahkumlar gibi dezavantajlı gruplar ilk listede yer alıyor ve öncelikli oluyorlar.

Yorum Yap

Yorum Yap