1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Artış

İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Artış

Mevsimsel yağışların gerçekleşmemesinden dolayı azalan ve panik yaratan baraj doluluk oranları ile ilgili olumlu haberler gelmeye başladı. Son 15 yılın en düşük seviyesini gören baraj doluluk oranları son 5 gün içinde 7 puanlık artış gösterdi. Son günlerde gerçekleşen yağışlar ile İstanbul’da baraj doluluk oranları %26.92 seviyesine çıktı. Son iki ayın en yüksek seviyesini gören barak doluluk oranları vatandaşa rahat nefes aldırdı. Asıl artışın ise önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen kar ile olacağı düşünülüyor.

İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Artış

Küresel bir kriz olan iklim değişikliğinden kaynaklı yaşanan kuraklık son dönemlerde daha belirgin şekilde kendini göstermeye başladı. 2020 yılında etkili olan Covid-19 salgını sebebi ile su kullanımının artması ve iklim değişikliğinden kaynaklı olarak mevsimsel yağışların gerçekleşmemesi baraj doluluk oranlarını ciddi anlamda düşürmüştü. İstanbul barajlarının doluluk oranlarının da son 15 yılın en düşük seviyesine inmesi ile beraber vatandaşların yaşadığı endişe son 5 gün içinde yaşanan artış ile ortadan kalktı.

Türkiye’de son dönemlerde daha belirgin hale gelen kuraklık ve susuz kalma tehlikesi vatandaşları korkuturken, İstanbul barajlarının doluluk oranı son 5 gün içinde 7 puanlık artış göstererek %26.93 seviyesine ulaştı. Son günlerde etkili olan yağışların, baraj doluluk oranlarını arttırdığı düşünülüyor.

Baraj Doluluk Oranları 15 Yılın En Düşük Seviyesindeydi

Bu sene mevsimsel yağışların gerçekleşmemesi ve su kullanımının artması ile baraj doluluk oranları son aylarda 15 yılın en düşük seviyesine inmişti. %19 seviyelerine inerek vatandaşları endişelendiren baraj doluluk oranları son 5 gün içinde yaşanan yağmur yağışlarının etkisi ile %26.92 seviyesine kadar yükseldi. İstanbul barak doluluk oranlarının artması ile beraber vatandaşlar rahat bir nefes aldı. İstanbul barajlarının son 5 gün içinde doluluk oranlarının artması ile son iki ayın en yüksek seviyesine ulaşıldı.

9 Ocaktan Beri Yükselen Baraj Doluluk Oranlarındaki Asıl Artış Kar Yağışı İle Gerçekleşecek

İstanbul barajlarının doluluk oranı 9 ocak günü %19.16 seviyesindeyken gün gün artış göstererek bugün %26.92 seviyesine kadar yükseldi. 9 ocaktan bu yana etkili olan yağmur yağışlarının da etkisi ile 11 ocak günü %21.13 seviyesine ulaşan baraj doluluk oranları bugün ise %26 seviyesini aşmayı başardı. Barak doluluk oranlarındaki asıl artışın ise önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen kar yağışları ile olacağı düşünülüyor.

İstanbul Barajlarının Doluluk Oranları Nasıl?

Yağmur yağışları ile artan barak doluluk oranları sonrasında İstanbul’daki hangi barajın ne kadar dolu olduğu da merak edildi. Darlık barajı %47.16 seviyesindeyken, Ali Bey barajı ise %37.11 seviyesine kadar çıktı. Elmalı barajı %30.45 seviyesine ulaştı. İstanbul’daki birçok barajın doluluk oranının artması ile beraber vatandaşlar susuz kalma tehlikesine karşı rahat bir nefes aldı. İstanbul baraj doluluk oranlarının kar yağışları ile iyice yükselmesi bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap