1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. İstanbul’da Meydanlara Sınırlamalar Getirildi

İstanbul’da Meydanlara Sınırlamalar Getirildi

Pandemi sürecine denk gelen 2021 Yılbaşı için alınan tedbirlerin ve 2020 yılı asayiş konularının görüşüldüğü toplantı sonrası İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Yılbaşı günü kapalı olacak ve sınırlama getirilen noktalara dikkat çeken Ali Yerlikaya, 2021 yılını karşılarken alınan tedbirlere uyulmasına da vurgu yaptı.

İstanbul'da Meydanlara Sınırlamalar Getirildi

Yerlikaya yaptığı basın açıklaması sonucunda 2021 Yılbaşına bağlı olarak 31 Aralık Perşembe günü akşam 21.00’den 1 Ocak Cuma sabahı saat 10.00 ‘a kadar özellikle başta yer alan İstiklal Caddesi ve Meydanı’nın yanında İstanbul’un önde gelen meydanlarına tüm giriş ve çıkışlarına sınırlandırma getirildiğini belirtti. İstanbul’da kalabalık nüfusu engellemek adına genel süreç boyunca sınırlı olan meydanlarda Yılbaşı gecesi daha sıkı tedbirler alındı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 31 Aralık günü bu tedbirlerin yerine getirilebilmesi için 4 bin 871 Jandarma, 24 bin 298 polis, 4 bin 918 bekçi ve 160 sahil güvenlik personeli olmak üzere yaklaşık 34 bin güvenlik görevlisinin görev başında olacağını da sözlerine ekledi. Pandemi süreci devam ederken tüm vatandaşların rehavete kapılmadan tüm sağlık ve güvenlik çalışanlarına yardımcı olması gerektiğini bir kez daha söyledi.

Zor Bir Yıl Oldu!

Pandemi süreci içinde geçirdiğimiz 2020 yılından zor bir yıl olarak bahseden Vali Yerlikaya, zor bir yıl olduğunu ama genel anlamda 7 farklı suç tipinde azalmalar meydana geldiğini belirtti. Gözle görülür bir azalmadan bahseden Yerlikaya, bu adli vakaları sınıflandırarak azalma oranlarını da açıkladı. Gasp suçunda yüzde 8, evden hırsızlık suçunda yüzde 11, işten hırsızlık suçundan yüzde 10 ve oto hırsızlığında yüzde 30 olarak belirlenen azalmaları bu şekilde gruplandırarak belirtti.  Teröre yönelik yapılan operasyonların başarıyla sonuçlanması ve şüphelilerin tutuklandığını belirten Yerlikaya, İstanbul’da özel güvenlik tedbirlerinin uygulandığını da yaptığı basın açıklamasında belirtti.

Ali Yerlikaya Olumlu Gelişmelere Dikkat Çekti

İstanbul’da hayatın büyük bir kısmını içine alan trafik ile ilgili olumlu gelişmelere de basın açıklamasında yer veren Yerlikaya, İstanbul trafiğindeki araç sayısının yüzde 4 oranında arttığını ve bu artışa bağlı olarak trafikte ehliyetli sürücü sayısının da yüzde 17 oranında arttığını belirtti. Trafikte araç kontrollerin sıklaştığını ölüme sebep olan kazaların yüzde 24 oranında azaldığını genel olarak kaza sayılarında fark edilebilir derece de azalma meydana geldiğini vurguladı.

Yerlikaya, “İstanbul İçin Çalışıyoruz” dedi.

İstanbul’da hem İstanbulluların rahat yaşayabilmesi hem de dışarıdan gelen misafirlere daha sakin ve huzurlu bir tatil ortamı sunmak için çalıştıklarını belirten Yerlikaya, sadece dışarıda değil internet kullanımın her geçen gün daha fazla arttığı dönemde siber güvenlik ekiplerinin de iş başında olduğunu diğer suç oranlarında sağlanan başarının çevrimiçi suçlarda da sağlanmaya çalışıldığını  söyledi. Bütün bu açıklamaların ardından sözlerine son verirken Yılbaşı gecesinde İstanbul’un her bölgesinde güvenlik mensuplarının var olacağını ve herkesin Covid-19 tedbirlerine uyması gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap