1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Kabine Toplantısının Gündemi Covid-19

Kabine Toplantısının Gündemi Covid-19

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yeni kabine toplantısı gerçekleştirilecek. Covid-19 salgın sürecinin gündem olmaya devam edeceği kabine toplantısında alınacak yeni kararlar merakla bekleniyor. Covid-19 ile mücadele kapsamında ek tedbirler gelecek mi yoksa esnemeye mi gidilecek merak konusu oldu. Kabine toplantısının gündemleri ile ilgili ayrıntılar haberimizde..

Kabine Toplantısının Gündemi Covid-19

Son olarak 30 kasımda gerçekleştirilen kabine toplantısında Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında birçok ek tedbir kararı alınmıştı. Kararların uygulamaya konulmasının ardından kabine toplantısı bugün yeniden gerçekleştirilecek. Süreçte yaşanan gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda yeni kararların alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar bugün Beştepe’de gerçekleşecek yeni kabine toplantısında ek tedbirler mi gelecek yoksa önlem kararlarında esnemeye mi gidilecek merak ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplanacak kabine toplantısının gündemi Covid-19 salgın süreci olacak. Yapılan son kabine toplantısında sokağa çıkma yasağı, işletmelerin kapatılması, toplu etkinliklerin yasaklanması gibi birçok önlem kararı alınmıştı. Bu kararların ardından yapılacak ilk kabine toplantısında hangi konuların değerlendirmeye alınacağı merak konusu oldu. Erdoğan’ın daha önceki açıklamalarında da belirttiği yeni düzenlemeler ve tedbir kararlarında yapılacak değişiklikler merak ediliyor.

Fahrettin Koca Covid-19 Vaka Sayıları İle İlgili Sunum Yapacak

Bugün gerçekleşecek kabine toplantısında Covid-19 salgınında alınan önlemlerden sonra yaşanan değişiklikler, vaka ve ölüm sayılarındaki düşüş incelenecek. Tedbir kararlarının süreci nasıl etkilediğinin ele alınacağı toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sunum yapacak. Fahrettin Koca son 2 hafta içerisinde vaka ve ölüm sayılarında yaşanan değişikliklerle ilgili ve büyükşehirlerdeki artış oranları ile ilgili bilgilendirme sunumu yapacak.

Aşı Çalışmalarındaki Son Durum Değerlendirilecek

Kabine toplantısının en temel gündemi Covid-19 salgını vaka ve ölüm sayılarında yaşanan değişiklikler olacak.  Bununla beraber aşı çalışmalarında gelinen son nokta ile ilgili de değerlendirme yapılacak. Aşı uygulamalarının nasıl gerçekleşeceği, sürecin ayrıntıları ve yerli aşı çalışmalarındaki gelişmeler kabine toplantısında konuşulacak.

Kira Düzenlemesi Merak Konusu Oldu

Kabine toplantısı ile ilgili en çok merak edilen konulardan birisi ile kira düzenlemesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün canlı yayın il Diyarbakır’daki barak açılışına katılmış ve konuşma yapmıştı. Konuşmasında Covid-19 sürecinde vatandaşa verilen maddi destekten bahseden Erdoğan desteklerin devam edeceğini ve kira düzenlemelerinin gündemde olduğunu belirtmişti. Erdoğan’ın kira düzenlemelerini kabine toplantısında görüşüleceğini söylemesi üzerine vatandaşlar toplantıdan çıkacak kararı merakla beklemeye başladı. Kira düzenlemelerinin de gündemler arasında yer alacağı kabine toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Yılbaşı Sokağa Çıkma Yasağı Belli Olacak Mı?

Kabine toplantısı ile ilgili vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında Yılbaşı’nda uygulanacak sokağa çıkma yasağının belli olup olmayacağı geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önceki açıklamasında Yılbaşı’nda uygulanacak sokağa çıkma yasağı ile ilgili henüz karar alınmadığını belirtmişti. Konu ile ilgili kararın bir sonraki kabine toplantısında alınması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap