1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Kafe ve Restoranların Açılış Tarihi Belli Mi?

Kafe ve Restoranların Açılış Tarihi Belli Mi?

Covid-19 salgın sürecinde uygulanan önlem kararları kapsamında son 3 aydır kapalı olan kafe ve restoranların açılış tarihi vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Son haftalarda daha sık gündeme gelmeye başlayan kısıtlamalarla ilgili kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan esnafa müjde verdi. Erdoğan vaka sayılarına bağlı olarak kafe ve restoranların kademeli olarak açılacağını açıklarken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise normalleşme için tarih verdi.

Kafe ve Restoranların Açılış Tarihi Belli Mi?

2020 yılı boyunca tüm dünyada etkili olan Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Türkiye’de birçok önlem alınmış alınan önlemlerden biri de kafe ve restoranların kapatılması olmuştu. 2020 yılının mart ayında ilk kez kapatılan kafe ve restoranları haziran ayında normalleşme adımlarının atılması ile tekrar açılmıştı. Kasım ayında salgının ikinci dalgasının etkili olmaya başlaması ile yeniden kapatılan kafe ve restoranlar son 1 yılın yaklaşık 6 ayını kapalı geçirdi.

2020 yılından bu yana 6 aylık bir süreçte hizmet veremeyen kafe ve restoran işletmecileri ile bir an önce normal hayatına dönmek isteyen binlerce vatandaş ise kafe ve restoranların açılış tarihini merak ediyor. Son haftalarda vaka sayılarının azalmaya başlaması ve aşı uygulamalarının hızlanması ile daha sık gündeme gelmeye başlayan kafe ve restoranların açılması hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan esnafa müjdeli haberler verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnafa Müjdeyi Verdi

Yapılan son kabine toplantısının ardından canlı yayında toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kafe, restoran ve lokanta işletmecilerine de müjdeli haberler verdi. Uzun zamandır tartışma konusu olan kafe ve restoranların kademeli olarak açılmasına yönelik planlama yapmaya başladıklarını belirten Erdoğan, vaka sayılarının belli bir seviyenin altına düşmesi ile kısıtlamaların kaldırılmasına yönelik yeni adımların atılmaya başlanacağını ve hazırlanan normalleşme takviminin devreye sokulacağını belirtti. Erdoğan’ın açıklaması ile vakaların düşmesi ve aşı uygulamalarının planlandığı gibi devam etmesi ile kafe ve restoranların kademeli olarak açılacağı duyuruldu.

Bilim Kurulu Üyesi: Prof. Dr. Kara Normalleşme İçin Tarih Verdi

Normalleşme süreci ile ilgili açıklama yapan bir diğer isim ise Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara oldu. Mutant virüs ve normalleşme ile ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Kara, normalleşme için tarih de verdi.

Prof. Dr. Kara Covid-19 aşılamasının toplumda %60 oranına ulaşması ile rahatlamanın oluşacağını ancak mutant virüs ile tablonun değişebileceğini belirtti. Planlandığı gibi gitmesi durumunda mart sonu ve nisan başı gibi normalleşmenin başlayacağını belirten Kara, mutant virüs tehlikesi ile vaka sayısının yükselme ihtimali de olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Kara: Virüs Mevsimsel Özellik Kazanabilir

Prof. Dr. Kara yaz aylarına doğru rahatlama döneminin başlayacağını açıklamakla beraber virüsün mevsimsel bir boyut kazanabileceğini ve kış döneminde tekrar etkili olabileceğini de belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap