1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Kar Yağışlarıyla Baraj Dolulukları Artıyor

Kar Yağışlarıyla Baraj Dolulukları Artıyor

Meteorolojiden uzun zamandır tahminleri yapılan kar yağışları bugün itibari ile yurt genelinde kendini göstermeye başladı. İstanbul’sa sabah erken saatlerde başlayan kar yağışları, ilk günden baraj doluluk oranları üzerinde ciddi etkiler gösterdi. Baraj doluluk oranlarının artmaya başlaması ile uzun süredir susuz kalma ihtimalinden endişelenen vatandaşlar da rahat nefes aldı. İstanbul baraj doluluk oranlarının %28’e ulaşması sevinçle karşılanırken, meteoroloji kar yağışlarının ülke genelinde devam edeceğini açıkladı.

Kar Yağışlarıyla Baraj Dolulukları Artıyor

Türkiye’de son dönemlerde kuraklık tehlikesi daha belirgin hale gelmiş ve endişe yaratmaya başlanmıştı. Bu yıl mevsimsel yağışların gerçekleşmemesine bağlı olarak azalan baraj doluluk oranları, Covid-19 salgın sürecinde su kullanımının da artmasına bağlı olarak son yılların en düşük seviyelerini gördü. Tüm Türkiye üzerinde etkili olan kuraklık için en yüksek risk taşıyan ve baraj doluluk oranları ile endişe yaratan iller ise İstanbul ve Ankara olmuştu.

Başta İstanbul olmak üzere birçok ilde su kullanımının artması ve mevsimsel yağışların yaşanmamasından kaynaklı baraj dolulukları azalmasına karşın bugün başlayan kar yağışları vatandaşları rahatlattı. Susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan İstanbullu vatandaşlar, meteorolojinin açıklamaları doğrultusunda uzun süredir kar yağışlarının gerçekleşmesini bekliyordu. Bugün sabah saatlerinde İstanbul’da başlayan kar yağışları ile baraj doluluk oranlarında ise artış gözlemlendi.

İstanbul ve Birçok İlde Yoğun Kar Yağışları Başladı

Meteorolojinin uzun zamandır uyarılarını yaptığı kar yağışları bu sabah İstanbul’da başladı. Dün Ankara’da yağmaya başlayan kar bugün de İstanbul’da yağdı. Birçok ilde son 1 haftadır devam eden yağmur yağışları hava sıcaklıklarının azalması ile beraber kar yağışına döndü. Kar yağışlarının başlaması ile İstanbul’da trafikte sıkışmalar meydana gelse de susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya olan vatandaşlar durumdan memnun.

Meteoroloji kar yağışı tahminlerinin uzun beklenti sonucunda gerçekleşmesi üzerine ilerleyen günlerde yaşanabilecek don ve şiddetli rüzgara karşı da vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamalar ile trafik sıkışıklığının yanı sıra hava olaylarının da daha şiddetli bir hal alabileceği ve dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

İstanbul’da Barak Doluluk Oranları %28’e Ulaştı

İstanbul’da günlerdir devam eden yağmur yağışlarının bu sabah itibari ile kar yağışına dönmesi sonucunda baraj doluluk oranlarında anlık olarak artış yaşanmaya başladı. Dijital olarak ölçülen baraj doluluk oranlarının bugün itibari ile %28’e ulaştığı açıklandı.

Meteoroloji 13 İlde Yoğun Kar Yağışının Devam Edeceğine Dair Tahminlerini Açıkladı

Kar yağışlarının başlaması üzerine meteorolojiden hava durumu ile ilgili yeni tahminlerde geldi. Barak doluluk oranlarının daha fazla yükselmesini bekleyen vatandaşlar kar yağışlarının ne kadar devam edeceğini merak ediyordu. İstanbul başta olmak üzere 13 ilde kar yağışlarının yoğun olarak devam etmesinin beklendiği açıklandı. Edirne ve Kırklareli dışında birçok ilde kar yağışlarının aktif olarak devam etmesi, bu doğrultuda da baraj doluluk oranlarının yükselmesi bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap