1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Katlanabilir Telefonda Hamle Samsung’dan Geldi

Katlanabilir Telefonda Hamle Samsung’dan Geldi

Teknoloji şirketleri son zamanlarda katlanabilir telefonlar üzerine çalışmaya devam ediyor. Birçok teknoloji şirketi gibi Samsung da katlanabilir telefon çalışmaları yaptığına dair paylaşımlarda bulundu. Samsung’un 3’e katlanabilen esnek ekran özelliklerini çizimlerle paylaştığı telefon projesinin hayata geçip geçmeyeceği ise henüz belli değil.

Katlanabilir Telefonda Hamle Samsung'dan Geldi

Teknoloji şirketleri son dönemlerde kullanılabilirlik ve pratiklik özelliklerini geliştirmeye yönelik yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Dünyanın en çok tercih edilen teknoloji şirketlerinden biri olan Samsung da katlanabilir telefon çalışmalarına başladı. Şirket geçtiğimiz günlerde 3’e katlanabilen esnek ekran özelliğine sahip yeni projesinin çizimlerini paylaştı. Modellerini geliştirmeye devam eden Samsung’un projesini hayata geçirip geçirmeyeceği ise merak ediliyor.

Samsung’un katlanabilir özellikteki telefon çalışması dünyada ilk değil. Birçok teknoloji şirketi daha önce benzer teknolojileri denedi ve denemeye devam ediyor. TLC şirketi 2020 yılının başlarında 3’e katlanabilir telefon prototipini paylaşmıştı. Ayrıca TLC’nin katlanabilir ekranlı modeli de piyasada bulunuyor. Aynı şekilde LG de Project B adı altında katlanabilir telefon projesinin çalışmalarını sürdürüyor. Dünyada günden güne yayılan katlanabilir telefon çalışmaları ile ilgili en son hamle de teknoloji devi Samsung’dan geldi.

Samsung Katlanabilir Telefon Çalışmalarının Çizimlerini Paylaştı

Samsung Display geçen sene katlanabilir konseptli telefon çalışmalarına başlamıştı. Geçen sene Mobile World Congress adı altında Galaxy Fold modelini gösteren şirket bu projesini geliştirmeye devam ediyor. Samsung gelecek vizyonu olarak gördüğü bu çalışmasını ilerleterek 3’e katlanabilen telefon çalışmasının çizimlerini paylaştı.

Esnek Ekran Özelliği Dikkat Çekti

Samsung Display’in yeni paylaştığı çizimler telefonların günlük yaşamın bir parçası haline gelmesi ve pratik kullanımına dair mesajlar veriyor. Telefonların günlük yaşamda farklı işlevlere sahip olması ile ilgili pratiklere gönderme yapılan çizimlerde geçen sene gösterilen Galaxy Fold’daki gibi dikdörtgen bir ekran gösteriliyor. Ancak paylaşılan çizimlerde ikini bir kapak olması dikkat çekti.

Galaxy Fold’la benzerlikleri olmasına rağmen paylaşılan yeni çizimlerde cihazın 3’e katlanılabilir olması temel farkı ortaya koyuyor. Bununla beraber yeni projenin çizimlerinde esneklik özelliği üzerinde durulduğu da anlaşıldı. Çizimlerde masa da tıpkı tabletlerde olduğu gibi kullanılabilecek olan cihazın tamamen toplanabilir olması, rulo haline getirilebilir olması dikkat çekti. Ekran esnekliği üzerine de çalışıldığının anlaşıldığı yeni proje kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Birçok teknoloji şirketinin devam ettiği katlanabilir telefon projeleri içinde farklı esneklik tasarımı ile Samsung dikkat çekti.

Proje Hayata Geçecek Mi?

Samsung Display yaptığı paylaşım ile beraber katlanabilir telefon üretme kapasitesinin olduğunu da göstermiş oldu. Çizimlerde tasarlandığı görülen cihazın piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise henüz belli değil. Kullanılabilirlik, tasarım ve pratiklik açısından son derece çarpıcı olan cihazın fiyat aralığının ise dar ve yüksek olması bekleniyor. Ekonominin sıkıntılı olduğu bu dönemde Samsung’un projeyi hayata geçirmek için maliyetlerin düşmesini bekleyeceği yönünde yorumlar var.

Yorum Yap

Yorum Yap