1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Kazakistan Türkiye’den Bayraktar TB2 Mi Alacak

Kazakistan Türkiye’den Bayraktar TB2 Mi Alacak

Rus basını Kazakistan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki başarısından dolayı Türk İHA’larına yöneldiğini haberini verdi. Bir süredir Çin İHA’larını inceleyen Kazakistan’ın son kararının Türkiye’nin Bayraktar TB2’si olduğu konuşuluyor. Kazakistan’ın TSK’nın İHA üssünü ziyaret etmesi Rus basınının iddialarını güçlendirdi.

Kazakistan Türkiye'den Bayraktar TB2 Mi Alacak

Kazakistan Savunma Bakanlığı’nın İHA tercihi Rus basınında gündem oldu. Dağlık Karabağ bölgesinde çatışmalar yaşayan Kazakistan’ın savunma için İHA alacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Bununla beraber savunma için Çin ile anlaşacağı düşünülen Kazakistan’ın Türk İHA’ların yönelmesi ise dikkat çekti. Rus basını konuya büyük önem verdi.

Kazakistan’ın Türkiye’den Bayraktar TB2 alacağına dair haberler yapan Rus basını, tercihin sebebini ise Bayraktar TB2’lerin Dağlık Karabağ bölgesindeki başarısı ile ilgili olarak yorumladı. Çin İHA’ları ile ilgilendiği bilinen Kazakistan ise şimdilik konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Çin İHA’larını İncelemeye Başlamışlardı

Kazakistan Savunma Bakanlığı’nın bir süredir insansız hava aracı almak istediği biliniyordu. Dağlık Karabağ çatışmalarından sonra konuyu daha öncelikli konuma getiren Kazakistan’ın tercihi ise Rus basınında büyük yankı uyandırdı. Rus basını Kazakistan’ın Çin İHA’larından vazgeçtiğini yerine Türkiye’den Bayraktar TB2 almaya karar verdiğini yazdı.

Kazakistan’ın bir süredir Çin İHA’larını incelediği biliniyordu. Çin ile henüz el sıkışmayan Kazakistan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalarda Türkiye’nin Bayraktar TB2 isimli insansız hava araçlarının performansını beğendiği ve fikir değiştirdiği gündeme geldi. Rus basını Kazakistan’ın Türkiye ile anlaşacağına dair haberler yaptı.

Rus Basını Kazakistan’ın Savunma Tercihini Gündeme Aldı

Kazakistan’ın Çin İHA’larından vazgeçtiği ve Türk İHA’larına yöneldiği haberleri öncelikli olarak Rus basınında gündeme geldi. Rus basınında yer alan haberlerde Kazakistan Savunma Bakanlığı’nın Balkanlardaki çatışmalarda üstün başarı sergileyen Türkiye’nin insansız hava araçlarından satın almayı planladığı yazıldı. Rus basını haberlerde Bayraktar TB2’den yenilmez denilen modern hava araçlarını bile yerle bir eden bir sistem olarak bahsetti.

Rus basınının yaptığı haberlerde Kazakistan’ın uzun zamandır incelediği Çin İHA’larından kesin olarak vazgeçtiği ve Türkiye’nin Bayraktar TB2’sini daha başarılı bulduğu yer aldı. Rus basını Kazakistan’ın yakın zamanda Bayraktar TB2’lere sahip olacağını açıkladı.

Kazakistan TSK’nın İHA Üssünü Ziyaret Etti

Kazakistan Savunma Bakanlığı’nın insansız hava tercihleri ile ilgili birçok açıklama da bulunan Rus basının iddiaları geçtiğimiz günlerde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin İHA üssüne yapılan ziyaret ile güçlenmiş oldu. Dün Milli Savunma Bakanlığı’ndan Kazakistan’dan gelen heyetin Türk İHA ve tesislerini incelediği açıklandı. Kazakistan Savunma Bakanlığı’ndan gelen heyetin 23 ve 25 kasım tarihleri arasında 14’ünü İnsansız Uçak Sistemleri Üs Komutanlığı’nı ziyaret ettiği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ile Rus basınında yer alan iddiaların gerçekliği de güçlenmiş oldu. Kazakistan Savunma Bakanlığı ise henüz alacağı İHA’larla ilgili açıklamada bulunmadı. Kazakistan’ın tercihinin hangi ülke olacağı da merakla bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap