1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Kimlik Yenileme İçin Son Tarih Belli Oldu

Kimlik Yenileme İçin Son Tarih Belli Oldu

İçişleri Bakanlığı Türkiye’de 2016 yılında başlayan yeni tip tek çipli kimliğe geçiş ile ilgili yeni bilgilendirme yaptı. Çipli kimlik kullanımının zorunlu bir uygulama olduğunun hatırlatıldığı açıklamada 2023 yılının sonuna kadar yenileme işleminin gerçekleştirilmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşlara teknolojinin imkanlarından faydalanma seçeneği sunan tek çipli kimliklerin nasıl alınacağı ise merak konusu oldu. Vatandaşlar bu yıl kimlik yenileme ücretlerinin ne kadar olacağını araştırmaya devam ediyor.

Kimlik Yenileme İçin Son Tarih Belli Oldu

Türkiye’de 2016 yılında eski tip kimlikler yerine modern yapılarla daha uyumlu olan yeni tip çipli kimlik kullanımı başladı. Tek çipli yeni tip kimliklerle teknolojinin sunduğu olanaklardan faydalanma seçeneğine sahip olacak vatandaşlar, yenileme işlemini ise zorunlu olarak yapmak zorundalar. İçişleri Bakanlığı konu ile ilgili yeni yayınladığı bilgilendirme ile tek çipli kimliğe geçişin zorunlu olduğunu ve vatandaşların bu işlemi 2023 yılının sonuna kadar gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Kimlik yenileme işlemi ile ilgili yapılan yeni açıklamanın ardından vatandaşlar nasıl kimlik yenilendiğini, hangi aşamaların izlenmesi gerektiğini, 2021 yılında kimlik yenileme ücretlerinin ne kadar olduğunu ve yenileme işlemi için son tarihi merak etmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı yayınladığı açıklama ile kimlik yenilemek isteyen vatandaşların gerekli belgelerle beraber nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini, bu işlem için nüfus müdürlüklerinin randevulu sisteme geçtiğini ve 2021 yılı için belirlenen yenileme ücretlerini açıkladı.

Çipli Kimlik Yenilemede Randevu Sistemine Geçildi

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre kimlik yenileme işlemi yapacak vatandaşların randevu alması gerekecek. Çipli kimlik almak için randevu almadan direkt olarak nüfus müdürlüklerine gidilemeyecek. Nüfus müdürlüklerinde yoğunluk oluşmaması ve vatandaşların mağdur olmaması amacı ile başlatılan yeni randevulu sistemde, kimlik yenilemek isteyen vatandaşların ilk olarak randevu alması, ardından randevu gün ve saatinde gerekli belgelerle beraber nüfus müdürlüklerine gitmesi ve gerekli başvuruyu yapması gerekecek. Randevu alınmasının ardından nüfus müdürlüğüne gidilmeden önce belirlenen ücretin anlaşmalı bankalar aracılığı ile yatırılması da gerekiyor.

2021 Kimlik Yenileme Ücretleri Ne Kadar Olacak?

İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasının ardından hala eski tip kimlik kullanan birçok vatandaş yeni kimlikten almak için harekete geçti. 2021 yılı içinde tek çipli kimlik almayı düşünen vatandaşlar ise bu sene kimlik yenileme ücretlerinin ne kadar olacağını merak ediyor. 2021 yılında kimlik yenileme ve yeni kimlik çıkarma ücretleri de açıklandı. İçişleri Bakanlığı bu sene kimlik yenileme için 30 TL, kaybolan kimliğin yerine yenisini çıkarmak için ise 60 TL ödeme yapılması gerektiğini açıkladı.

Çipli Kimliğe Geçiş İçin Son Tarih Açıklandı

İçişleri Bakanlığı yayınladığı açıklamada çipli kimliğe geçiş için son tarihi de verdi. Hala eski tip kimlik kullanan vatandaşlar 31 Aralık 2023 tarihine kadar kimliklerini yenilemek ve tek çipli kimlik kullanımına geçmek zorundalar. İçişleri Bakanlığı açıklamasında yeni tip çipli kimliklerin daha avantajlı olmasının da altını çizdi.

Yorum Yap

Yorum Yap