1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Kiralık Araç Cezalarında Yeni Dönem Başlıyor

Kiralık Araç Cezalarında Yeni Dönem Başlıyor

Kiralık araçların trafikte aldıkları cezalarla ilgili yeni düzenleme geldi. Yapılan düzenlemeye göre artık trafik cezaları araç ruhsatı üzerine değil, kimlik numarası üzerine yazılacak. Araç kiralayıp trafik kurallarını ihlal eden vatandaşlar için cezalar artık ruhsat sahibine yani kiralık araç firmasına değil, T.C. kimlik numarası üzerinden aracı kullanan kişilere yazılacak. Trafik cezaları ile ilgili getirilen bu yeni düzenleme ile araç kiralama şirketleri rahat bir nefes almış oldu.

Kiralık Araç Cezalarında Yeni Dönem Başlıyor

Araç kiralamada yeni dönem başlıyor. Kiralık araçların aldıkları trafik cezaları ile ilgili yeni düzenleme resmi gazetede yayınladı. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanaklarının Düzenlenmesinde, Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklikler ile hem araç kiralayan kişiler hem de kiralık araç firmaları için yeni bir dönem başlamış oldu. Bu yeni düzenleme ile trafik cezaları artık ruhsata değil, sürücü kişiye yazılacak.

Resmi gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğe göre kiralık araçlarda trafik kuralları ihlallerinde önceki dönemde ruhsat sahibine gelen cezaların artık doğrudan aracı kiralayan kişilere verileceği belirtildi. Eski dönemde plakalara gelen cezalar artık kimlik numarası üzerinden sürücülere yazılacak. Yeni yönetmelik araç kiralama şirketleri tarafından da mutlulukla karşılandı. Birçok firmanın önceki dönemde bu yönetmelikten kaynaklı büyük sıkıntılar yaşadığı belirtildi.

Eski Sistemde Araç Kiralama Firmaları Zarar Görüyordu

Trafik cezaları ile ilgili yeni düzenlemenin resmi gazetede yayınlanması üzerine Ege Kiralamacılar Derneği Başkanı Ercüment Çağlarhep, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Önceki dönemde cezaların ruhsat üzerinden yazılmasının kiralık araç firmalarını kötü etkilediğini belirten Çağlarhep, yeni düzenlemenin çok yerinde olduğunu belirtti.

Ercüment Çağlarhep eski düzenlemede araç kiralayan kişilerin trafikte aldıkları cezaları birçok zaman ruhsat sahibi olan kiralık araç şirketleri tarafından ödemek zorunda kalındığını aktardı. Araç kiralama şirketlerinin eski düzenlemede yıllık 10 bin lira ile 20 bin lira arasında trafik cezası ödemek durumunda kaldığını belirten Çağlarhep, bunun sebebi olarak ise doğrudan ruhsat sahibi firmalara gelen cezaların sürücülerden tahsil edilememesi olduğunu belirtti. Araç kiralayan kişilerin trafik cezalarını ödemekten kaçınıyor olmasına dikkat çeken Çağlarhep, böyle durumlarda cezayı ödemek zorunda kalan araç kiralama firmalarının aynı zamanda adli süreci de başlattıklarını ve bu süreçten de büyük zararla çıktıklarını belirtti. Eski düzenlemenin değiştirilmesi için birçok kuruma başvuru yaptıklarını da açıklayan Ercüment Çağlarhep, yeni düzenlemeden memnun olduklarını belirtti.

Trafik Cezaları T.C. Kimlik Numarası Üzerinden Yazılacak

Ercüment Çağlarhep yeni düzenlemenin işleyişi hakkında da açıklama yaptı. Yeni dönemde söz konusu cezaların sürücülerin T.C. kimlik numaralarına aktarılacağını ve araç kiralayan kişilere aktarılacak olan cezaların adreslerine tebliğ edileceğini belirtti

Araç Kiralama Şirketleri Rahat Bir Nefes Aldı

Resmi gazetede yayınlanan ve uygulamaya koyulan yeni düzenleme araç kiralama şirketlerine de rahat bir nefes aldırdı. Araç kiralama şirketleri konu ile ilgili açıklamalarında aldıkları kiranın büyük kısmını cezalara yatırdıklarını bu düzenleme ile üzerlerinden yük kalktığını belirttiler.

Yorum Yap

Yorum Yap