1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı

Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı

Covid-19 salgını sebebi ile pandemi sürecinin başında verilemeye başlanan kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatıldığı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile resmi gazetede yayınlanan kısa çalışma ödeneği ile ilgili ayrıntıları Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı. Kısa çalışma ödeneğini başvuruları devam ediyor.

Kısa Çalışma Ödeneği Süresi Uzatıldı

Dış etmenlerden kaynaklı olarak zorlayıcı süreçlerin oluşmasına yönelik verilen kısa çalışma ödeneği pandemi sürecinin başında verilmeye başlamıştı. Covid-19 salgını ile beraber vatandaşların işsiz kalmasına ve ekonomik olarak zorlanmalarına yönelik devlet tarafından verilen desteklerden biri olan kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatıldığı belli oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile resmi gazetede yayınlanan kısa çalışma ödeneği hakkında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamada bulundu. Bakan Selçuk açıklamasında kısa çalışma ödeneğini başvurularının ne zaman kadar devam edeceğini, kimlerin başvuru yapabileceğini ve ödeme zamanı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ödenekten faydalanmak isteyen vatandaşlar konunun ayrıntılarını araştırmaya devam ediyor.

Kısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Ne Zamana Kadar Devam Edecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile sonlanması beklenen kısa çalışma ödeneğinin süresinin uzatıldığı açıklandı. Covid-19 vakalarında sayının yükselmeye devam etmesine yönelik olarak alınan yeni tedbir kapsamlarına bağlı olarak birçok vatandaşın iş yeri kapandı ya da çalışma saatleri kısıtlandı. Covid-19 salgınının etkisinin devam etmesine bağlı olarak kısa çalışma ödeneği süresini uzatma kararı yayınlandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Zehra Zümrüt Selçuk, kısa çalışa ödeneği için başvuruların 1 aralıkta yeniden başlayacağını ve 31 aralık tarihine kadar devam edeceğini açıkladı. 31 aralıktan sonra gerçekleştirilen başvuruların dikkate alınmayacağını açıklayan Bakan Selçuk başvuruların online olarak e-devlet üzerinden yapılacağını da söyledi. Tek başvuru kanalının e-devlet olduğunu açıklayan Selçuk e-posta vb. başvuruların da dikkate alınmayacağını söyledi.

Kısa Çalışma Ödeneği İşverene De Verilecek

Zehra Zümrüt Selçuk kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklamalarında 30 hazirandan önce başvuruda bulunmayan işverenlerin de başvuru yapabileceğini açıkladı. 30 hazirana kadar başvuruda bulunmayan işverenlerin 31 aralık tarihine kadar İŞKUR üzerinden başvuruda bulunabileceğinin açıklayan Bakan Selçuk işverenlerin 3 ay süre ile kısa çalışma ödeneğinden faydalanabileceğini söyledi.

Kısa çalışma ödeneğinden faydalanmak isteyen işverenlerin İŞKUR’un elektronik posta adresine Covid-19 salgın sürecinden olumsuz etkilendiğini kanıtlayan belgelerle başvuruda bulunması isteniyor. İşverenlerin başvuru için kısa çalışma talep formunu ve kısa çalışma verilecek işçi listesini İŞKUR’a göndermesi gerekiyor.

Kısa Çalışma Ödeneğinin Miktarı Ne Kadar, Ödemeler Nasıl Yapılıyor?

Kısa çalışma ödeneği daha önceki süreçte de olduğu gibi çalışanın son 12 ay içindeki kazancı üzerinden üzerinden günlük ortalama brüt miktarının %60’ı oranında verilecek. İşçilerin kendisine aylık olarak verilecek olan ödenek, PTT aracılığı ile verilmektedir.

Yorum Yap

Yorum Yap