1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Kısıtlamalar Kabine Toplantısı Gündeminde

Kısıtlamalar Kabine Toplantısı Gündeminde

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin uygulanmaya devam ettiği bu süreçte birçok vatandaş, kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını merak ediyor. Uzun zamandır gündemde yer alan konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısında kısıtlamaların gündem olacağını ve kaldırılma tarihinin görüşüleceğini açıkladı. Bununla beraber henüz kısıtlamaların kaldırılmadığını hatırlayan bir genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı ise geçtiğimiz hafta sonu birçok vatandaşa ceza kesildiğini aktardı.

Kısıtlamalar Kabine Toplantısı Gündeminde

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de uzun süredir etkisini sürdüren Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında birçok tedbir kararı uygulanıyor. Aralık ayının başından bu yana uygulanan sert tedbir kararlarının ne zaman kaldırılacağı ise vatandaşlar tarafından merak konusu olmaya başladı. Son dönemlerde süreçte yaşanan olumlu gelişmelerin de etkisi ile birçok kişi kısıtlamaların ne zaman esneyeceği konusunda sorular soruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konu ile ilgili açıklama yaptı.

Aralık ayının başından bu yana tüm Türkiye’de geçerli olan sokağa çıkma yasakları, kafe ve restoranların yerinde hizmet yasakları vb. tedbir kararları olumlu sonuçlarını göstermeye başladı. Bu tedbir kararlarının sonucu olarak son 2 ay içinde vaka sayılarında ciddi oranda düşüşler yaşandı. Bunun yanı sıra aşı uygulamalarının da başlaması ile salgının riskinin düştüğüne ikna olan milyonlarca vatandaş kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını merak etmeye başladı. Türkiye’nin önemli gündemlerinden biri olan kısıtlamalar ile ilgili yeni bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esnemelerin Kabine Toplantısında Görüşüleceğini Açıkladı

Türkiye’de Covid-19 salgın sürecinde olumlu gelişmelerin yaşanmaya başlaması ile beraber birçok vatandaş kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağını araştırma konusu haline getirdi. Vaka sayılarının düşmesi ve aşı uygulamalarının başlaması ile en çok tartışılan gündemlerden biri olan kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili Bilim Kurulu üyeleri mart ayını işaret ederken, Erdoğan ise vaka sayılarına bağlı olarak kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağını açıklamıştı. Konu ile ilgili resmi açıklama yapılmamasının ardından kısıtlamaların kaldırılacağı tarih merak konusu olmaya devam ederken bazı vatandaşlar ise rehavete kapılmaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı yeni açıklama ile kısıtlamaların kaldırılmasının kabine toplantısının gündemlerinden biri olacağını açıkladı..

Erdoğan: Başarılı Giden Süreci Tersine Çevirmek İstemiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Covid-19 ile mücadele kapsamında Türkiye’de vakaların ciddi oranda azaldığının altını çizerek, kabine toplantısında kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili alınacak karar ile başarılı giden süreci tersine çevirmek istemediklerini de belirtti. Vatandaşların kendi tedbirlerini sıkı tutmadıklarını açıklayan Erdoğan kararların buna göre verileceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı Yasaklara Uymayan Vatandaşlara Ceza Uygulandığını Açıkladı

Kısıtlamaların kaldırılması ile ilgili henüz bir net açıklama olmamasına rağmen vatandaşlar rehavete kapılmaya başladı. Konu ile ilgili genelge yayınlayan İçişleri Bakanlığı ise henüz yasakların devam ettiğini hatırlatarak, hafta sonu 56 saatlik sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşlara adli ve idari cezaların uygulandığını belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap