1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Yazılı Açıklama!

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Yazılı Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı basın açıklaması yaparak alınan önemli kararlar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi! Bakan Koca okullardan koronavirüs tedbirlerine kadar farklı noktalara etki etmesi beklenen program dışı toplantı sonuçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Covid-19 salgını ile ilgili rakamlara toplantı sonrası yazılı açıklamasında yer veren Fahrettin Koca, sivil toplum kuruluşlarından vatandaşlara kadar herkesi salgınla birlikte mücadele etmeye davet etti.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Yazılı Açıklama!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı ardından yazılı basın açıklaması düzenleyerek merak edilenler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Bakan Koca’nın TBMM sunumu nedeniyle yapılmayacak olan Bilim Kurulu Toplantısı artan vakalar sonrası yapıldı. Açıklama ise yazılı olarak Bakan Fahrettin Koca’dan geldi. Koca, salgının seyri hakkında bilgilendirmede bulunurken, vatandaşların üzerine düşenleri yapmaları konusundaki çağrısını yineleyerek Bilim Kurulu Toplantısında alınan kararı kamuoyu ile paylaştı.

“Bir Çok İlimizdeki Artış Sağlık Kuruluşlarımızın Üzerindeki Baskıyı Artırıyor”

Bakan Koca yazılı açıklamasında 11 aydır dünyanın yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele ettiğini hatırlatarak, dünya genelinde 55 milyon vaka tespit edildiğini hatırlattı. 1 milyon 400 bine yakın can kaybı yaşanan salgının Türkiye’de de artış eğiliminde olduğuna dikkat çeken Koca, bazı iller için özel durumları paylaştı. Koca, “Son dönemde sürekli dile getirdiğimiz üzere, tüm Türkiye’de genel bir artış eğilimi mevcut. Ancak İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Bir çok ilimizdeki artış, sağlık kuruluşlarımızın üzerindeki baskının da artmasına sebep oluyor.” dedi.

“Somut Tedbirlerin Hayata Geçirilmesinin Tavsiye Edilmesi Yönünde Karar Alındı”

Kış ayları ile birlikte insanların yoğun bir şekilde kapalı alanlarda bulunduğunu ifade eden Koca, Bilim Kurulu tarafından alınan karara değindi. Koca, “Vaka artışında birincil etken insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.” ifadelerini kullandı.

Sağduyuya Davet Etti!

Salgına karşı birlik olma çağrısını yineleyen Koca, kamu kurumlarının çabasının tek başına yeterli olmayacağına yeniden dikkat çekti. Koca, “Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildi.” ifadeleri ile çağrısını yineledi.

Toplantı Akşam Saatlerinde Video Konferans Yöntemiyle Yapıldı

Salgının gidişatı ve olası önlemlerin neler olabileceğinin görüşüldüğü Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı, akşam saatlerinde video konferans yöntemiyle yapıldı. Bakanlık Bilkent Yerleşkesinde yapılan toplantıya ise Bilim Kurulu üyeleri video konferans yöntemiyle katılım gösterdi. Toplantıda vaka artışı ve olası tedbirlerin yanı sıra, tanı ve tedavi konusunda Türkiye ile dünyadaki çalışmalar değerlendirildi. Aşı çalışmaları toplantı gündeminde önemli yer alırken, yeni önlemlerin görüşüleceği de toplantı sonrası kaydedilen bilgiler arasında yer aldı.

Yorum Yap

Yorum Yap