1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. KOSGEB Sportif Faaliyetlere Destek Verecek

KOSGEB Sportif Faaliyetlere Destek Verecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında desteklenen sektörlerde değişikliğe gidildi. Buna göre KOSGEB ilk kez sportif faaliyetlere de destek verecek. Konuya yönelik değerlendirmeler yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu adımın çok önemli olduğunu ve sporun gelişmesi açısından da büyük önem taşıdığını ifade etti.

KOSGEB Sportif Faaliyetlere Destek Verecek

Tarihinde ilk kez olarak sportif faaliyetlere destek verecek olan KOSGEB kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada spor ve eğlence eğitim kursları, spor tesisleri, form tutma ve vücut geliştirme salonları, kendi hesabına çalışan atlet, hakem, zaman tutucu, spor eğitmeni gibi sporcuların faaliyetlerine yönelik destek sağlanmış olacak. Aynı zamanda paraşüt, dalgıçlık gibi alanlara yönelik de destek sağlanacak.

Sportif Faaliyetler İçin Önemli Destek

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu bu atılan adım ile birlikte sporun ülkede gelişmesinin büyük bir ivme kazanacağından bahsetti. Sportif alanlarda faaliyet gösterecek girişimciler için kararın çok önemli olduğunu vurgulayan bakan, destek sayesinde sporcu sayısında da önemli artışların yaşanacağını belirtti. Özellikle yeni sporcuların yetişmesi ve sportif faaliyetlerin tabana yayılması için bu adımların çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bu kapsamda sportif faaliyet gösterecek olan ve pek çok sporu destekleyen KOSGEB işletmelerin kurulmasında, giderlerinin karşılanmasında ve temel malzemelerin alınmasında önemli destekler sağlamış olacak. Karar kapsamında destek verilecek alanlar şu şekilde; bağımsız öğretmenler, yoga eğitimi, binicilik, vücut geliştirme, form tutma, dövüş sporları, jimnastik eğitimi, açık ve kapalı spor tesislerinin kurulması, futbol, beyzbol, basketbol, kriket ve benzeri faaliyetler, kamplar destekten yararlanabilecekler.

Sportif Tesisler de Destekten Yararlanabilecek

Bunun yanında tesislerin açılması ve işletilmesine yönelik olarak da KOSGEB tarafından destek verilecek. Bu kapsamda; halı saha, buz hokeyi arenası, kapalı ya da açık spor salonları, spor etkinliklerinin icra edilmekte olduğu tesisler, stadyumlar, otomobil, at yarışı ve köpek yarışlarının düzenlendiği alanlar, golf ve tenis sahalarının işletilmesi, yüzme havuzları, kış sporları arenalarının işletilmesine yönelik KOSGEB’den destek almak mümkün olacak.

Bunun yanında su sporları ve balıkçılık ile ilgili faaliyet gösteren alanlara yönelik de yine destek sağlanacak. Sunulacak olan desteklerden KOBİ’lerin de yararlanması ön görülüyor. KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde kendi işyerlerini açmak isteyen girişimcilerin destek programlarından yararlanmaları için belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bunun için girişimci eğitimlerini almaları, kuruluş tarihinden itibaren üç yıl içinde başka alanda faaliyet göstermemesi ve herhangi bir firmada yüzde 30’un üzerinde ortaklığının bulunmaması gerekiyor. Bu şartları sağlayanlar artık KOSGEB’e sportif alanlarda sunulan desteklerden yararlanmak için başvuru yapabilecekler. Başvuruların uygun bulunması halinde ise 65 bin TL’ye kadar girişimcilere KOSGEB tarafından destek sağlanacak.