1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Londra’da 3. Aşama Önlemleri Uygulamada

Londra’da 3. Aşama Önlemleri Uygulamada

Dünyada vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alan İngiltere’de 3. aşama önlemlerinin uygulanacağı şehir sayısı artıyor. İngiltere başkent Londra’da da katı tedbirlerin uygulandığı 3. aşama önlem kurallarının uygulanmaya başlandığını açıkladı. Londra’da birçok mekan kapatılırken, toplu etkinliklerde yasaklandı.

Londra'da 3. Aşama Önlemleri Uygulamada

Dünyada vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu şehirler arasında yer alan Londra’da yeni kısıtlamalar yürürlüğe girmeye devam ediyor. Covid-19 salgınına karşı aşamalı olarak önlem kurallarını uygulamaya sokan İngiltere, vaka sayısının en çok artış gösterdiği şehir olan Londra’da yeni önlem kararlarının devreye girdiği açıklandı. Aşı uygulamalarına da başlanan ülkede Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında önlemler alınmaya devam ediyor.

İngiltere’de vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu başkent Londra’da en sıkı tedbirlerin uygulandığı 3. aşama önlemlerine geçildi. Birçok eğlence mekanının ve restoranların kapatıldığı Londra’da kültür ve spor faaliyetleri de durduruldu. Şehirde toplu etkinliklerde bulunacak kişi sayısına ve kamusal alanda beraber bulunabilecek kişi sayısına da kısıtlama getirildi. Londra’da uygulamaya konulan yeni önlem kararlarının ardından vatandaşlar ile güvenlik güçleri arasında da gerilimler meydana geldi. 3. aşama önlem kararları ile vaka sayısındaki yükselişin durdurulması hedefleniyor.

Polis İle Gençler Arasında Gerginlik Yaşandı

İngiltere’de vaka sayısının en yüksek olduğu şehir olan Londra’da barlar ve restoranların kapatılmasının ardından, şehrin eğlence merkezi Soho’da gençler toplu olarak eğlenmeye devam etti. Barların kapatılması üzerine toplu şekilde sokaklar eğlenmeye devam eden gençler güvenlik güçlerinden uyarı aldı. Eğlenmeye devam etmek isteyen gençler ile polisler arasında kısa süreli bir gerilim meydan geldi. Gerilimin ardından eğlence merkezindeki kitlenin büyük bir çoğunluğu dağılsa da eğlenmeye devam edenler de oldu.

Kamusal Alanlarda Toplanacak Kişi Sayısına Sınırlama Getirildi

Londra’da 3. aşama önlem kararlarının yeniden uygulamaya konulması ile barlar, oteller misafirhaneler ve paket servis yapanların haricindeki tüm restoran ve kafeler kapatıldı. Mekanların kapatılmasının yanı sıra kamusal alanda 6 kişiden fazla insanın bir arada bulunması da yasaklandı. Kamusal alanda 6 kişiden fazla vatandaşın sosyalleşmesinin yasaklanması ile beraber vatandaşların beraber yaşamadıkları kişilerle kapalı mekanlarda görüşmesi de yasaklandı.

Stadyumlar Taraftara Tekrar Kapatıldı

Londra’da alınan yeni önlem kararlarından biri de stadyumların izleyicilere kapatılması oldu. İngiltere’de 2 aralık tarihinde 2 bin kişi ile sınırlı olmak kaydı ile stadyuma izleyici alınmaya başlanmıştı. 3. aşama önlemlerine geçilmesi ile beraber yeniden izleyici yasağı başladı.

Kültür Mekanları Kapatıldı

Normalleşme sürecine geçilmesi ile hizmet vermeye başlayan kültür mekanları da yeniden kapatıldı. Sinema ve tiyatroların yeni bir düzenlemeye kadar kapalı kalacağı açıklandı.

Düğün ve Cenaze Etkinliklerinde Kişi Sayısına Kısıtlama Getirildi

Londra’da 3. aşama önlemlerle beraber kamusal alan toplanabilecek kişi sayısının yanı sıra cenaze ve düğün gibi toplu organizasyonlara da kişi sayısı sınırlaması getirildi. Düğün ve cenazelerde 30’dan fazla kişinin bulunması yasaklandı.

Yorum Yap

Yorum Yap