1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Macron: Fransa’da Şiddet ve Irkçılık Var

Macron: Fransa’da Şiddet ve Irkçılık Var

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, internet sitesine yaptığı açıklamalar ile Fransa ülke gündemini değerlendirdi. Son dönemlerde küresel basında sık sık gündeme gelen şiddet olayları ile ilgili değerlendirme yapan Macron, Erdoğan’ın ülke hakkındaki yorumları ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Fransa’nın İslam dini ile sorunu olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı İslamcı ideoloji ile mücadele etmek istediklerini söyledi.

Macron: Fransa'da Şiddet ve Irkçılık Var

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz gün Brut isimli internet sitesine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fransa’da yaşanan şiddet olayları üzerine değerlendirmelerde bulunan Macron gündemdeki olayları da ele aldı. Fransa’da şiddet ve ırkçılık olduğunu kabul eden Cumhurbaşkanı’na Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransa ile ilgili açıklamaları da soruldu. Erdoğan’ın açıklamalarını cevap veren Macron, Türkiye’deki İslamcı ideoloji hakkında da fikirlerini paylaştı.

İnternet sitesine yaptığı açıklamalarda ana gündemi şiddet olan Macron, Fransa’daki polis şiddetini eleştirdi. Fransa halkının da ırkçı ve şiddete meyilli olduğunu açıklayan Macron, Güvenlik Yasa Tasarısı hakkında da açıklama yaparak, vatandaşların özgürlüğünün kısıtlandığına yönelik haberleri örnek göstererek yasa tasarısının yanlış yorumlandığını açıkladı.

Macron: Polis Şiddeti Kabul Edilemez

Emmanuel Macron açıklamalarında uzun süredir Fransa’nın eleştiri aldığı polis şiddeti ile ilgili açıklama yaptı. 23 kasım tarihinde sığınmacıların polis tarafından tahliye edilmesinin doğru bir hamle olduğunu açıklayan Macron bazı polislerin tahliye sırasında hatalı davranışları olduğunu kabul etti. Polisin topluma örnek olması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı, halkın güvenlik yasa tasarısına yönelik gerçekleştirdiği protesto eylemlerinde polisin şiddet uygulamasının doğru olmadığını da açıkladı. Ten rengi beyaz olmayan kişilerin polisin daha sert müdahalesi ile karşılaştığını da doğrulayan Macron, bunun suç olduğunun altını çizdi. Şiddet uygulayan polislerin cezalandırılması gerektiğini de söyledi.

Güvenlik Yasa Tasarısı Yanlış Anlaşılıyor

Emmanuel Macron’un internet sitesine yaptığı açıklamalarda üzerinde durduğu başka bir konu ise güvenlik yasa tasarısı ile ilgili uluslararası basında yer alan haberler oldu. Macron güvenlik yasa tasarısının 24. maddesinin üzerinde durarak maddenin polisleri korumaya yönelik olduğunu söyledi. Fransa halkının şiddete ve ırkçılığa meyilli olduğunu açıklayan Macron, haziran ayından itibaren polislerin üzerinde güvenlik kamerası taşıyacağını bununla beraber halkın ve gazetecilerin de polisi kayda alabileceğini söyledi. Söz konusu görüntülerin Fransa’da yayınlanmazsa başka ülkelerde yayınlanacağını da aktaran Macron, uluslararası basından aldığı eleştirileri önemsediğini söyleyerek yeni yasa tasarısı hakkında yanlış haberler yapıldığını, Fransa’nın vatandaşların özgürlüğünü kısıtlamadığını açıkladı.

Macron Erdoğan’ın Açıklamasına Cevap Verdi

Macron’un uluslararası basındaki eleştirileri önemsediğini söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı’na Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fransa bir an önce Macron belasından kurtulsun”  şeklindeki açıklaması soruldu. Macron kişiyi hedef alan açıklamalara cevap vermediğini söyleyerek Türkiye hakkında da açıklamalarda bulundu.

Macron: İslamcı İdeoloji İle Mücadele Edeceğiz

Emmanuel Macron Türkiye’de Erdoğan hükümeti ile halkı farklı değerlendirdiğini açıklayarak Türk halkının özgürlük halkı olduğunu söyledi. Türkiye’nin ifade özgürlüğünü yeteri kadar savunamadıklarını açıklayan Macron İslam ile sorunları olmadığını ancak İslamcı ideolojiye karşı mücadele etmek istediklerini söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap