1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. Mantarlı Diyet Alinazik Tarifi

Mantarlı Diyet Alinazik Tarifi

Sağlıklı ve besleyici bir diyet yemeği arayıyorsanız, hazırlaması kolay ve lezzetli bir yemek olan Mantarlı Diyet Alinazik yemeğinin tarifi tam size göre..

Mantarlı Diyet Alinazik Tarifi

Hem sağlıklı hem besleyici diyet yemeği arıyorsanız, hazırlaması kolay ve lezzetli  bir yemek olan Mantarlı Diyet Alinazik yemeğinin tarifini sunuyoruz

HAZIRLIK SÜRESİ PİŞİRME SÜRESİ KAÇ KİŞİLİK ZORLUK DERECESİ TERCİH ORANI
20 Dk. 35 Dk. 4 Orta %60

Mantarlı Diyet Alinazik yemeği için malzemeler

Mantarlı Diyet Alinazik  yemeği için 6 adet orta boy patlıcan, 600 gr (1 paket) mantar, 15 çorba kaşığı yoğurt, 6 diş sarımsak, Yarım demet  maydanoz, 4 tatlı kaşığı domates salçası, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1.5 tatlı kaşığı kekik, 1.5  silme tatlı kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı pul biber, 1 silme çay kaşığı karabiber hazırlayın

Mantarlı Diyet Alinazik  yemeğinin hazırlanışı

6 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açıp ocakta her tarafları yumuşayıncaya kadar közleyin. Patlıcanların kolay soyulabilmesi için cam bir kâseye alıp üzerini kapatın. Patlıcanlar burada hafif demlenip kabuklarını kolayca bırakacaktır.

600 gr kültür mantarını ince ince kıyın. Dilerseniz kıydıktan sonra üzerinden bıçakla son kez geçip minik parçalara bölün.

Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyun.

Tava olarak bakır tava tercih etmeniz halinde ısıyı hızlı iletecek ve böylece mantarlar sotelenirken suyunu bırakmayacaktır.

Tavaya mantarları eklerken hepsini bir anda koymamaya çalışın.  İlk tur pişirme bittikten sonra kalan kısmını ekleyin.

4 diş sarımsağı bıçağınızın tersiyle ezin Üzerinden bıçakla geçerek küçük parçalara bölün. Sarımsakları tavaya ekleyip mantarlarla beraber kavurun.

Tavanın içerisine 4  tatlı kaşığı domates salçası,  1.5 tatlı kaşığı kuru kekik, 1.5  silme tatlı kaşığı kimyon, 2 çay kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı pul biber ekleyip iyice karıştırın.

Önceden dinlendirdiğiniz patlıcanları soyun. Dilerseniz kabukları ellerinizle soyabilirsiniz. Ama patlıcanın ortadan keserek saplarından tutup içlerini kaşık ile oyarak da aynı işlemi yapabilirsiniz.

Dörder parçaya böldüğünüz 4 diş sarımsağı içlerini çıkartıp kesme tahtasının üzerine yerleştirdiğiniz patlıcanlara ilave edin.

Bıçağınızı satır gibi kullanarak üzerlerinden geçerek patlıcan ve sarımsak karışımını incecik kıyın.

Şayet patlıcanlar soğumuşsa, tavada birkaç dakika ısıtabilirsiniz ama sosu üzerlerine sıcak dökmeyi ikinci ısıtmaya tercih edebilirsiniz.

15 çorba kaşığı yoğurdun içerisine 2 çay kaşığı tuz ekleyip kıvama gelinceye kadar karıştırın.

Mantarlı Diyet Alinazik yemeğinin servise hazırlanması

1 silme çay kaşığı karabiberi ve yoğurdu hazırladığınız patlıcana ekleyip karıştırın.

Yoğurtlu patlıcanı tabağa güzelce yayın.

Mantarları patlıcanların üzerine serin.

Böylece 4 kişilik mantarlı diyet alinazik yemeğiniz afiyetle yemeniz için servise hazır

Ellerinize sağlık.!

Yorum Yap

Yorum Yap