1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. MEB Siber Saldırılara Karşı Uyarıda Bulundu

MEB Siber Saldırılara Karşı Uyarıda Bulundu

Tüm Türkiye’de online eğitimin devam ettiği bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığı’ndan önemli açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı internet üzerinden gerçekleştirilen eğitimlerle ilgili öğretmenleri siber saldırılara karşı uyardı. EBA canlı harici derslerde siber saldırılardan korunmak için izlenmesi gereken aşamaları açıkladı.

MEB Siber Saldırılara Karşı Uyarıda Bulundu

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğretmenlere ve velilere uyarı geldi. Bakanlık online eğitimin yapıldığı EBA canlı harici derslerde siber saldırılardan korunmak için öğretmenlerin uygulaması gereken adımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgilendirme tüm Türkiye’de canlı ders yapan öğretmenlere özel olarak gönderildi.

Covid-19 virüsünün yeniden büyük bir hızla yayılmaya başladığı kış aylarında aşamalı olarak geçilmeye başlayan yüz yüze eğitim durdurulmuş ve yeniden online eğitime başlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün canlı ders etkinliklerinin EBA TV Kanalları, EBA İnternet Platformu ve EBA Canlı Ders Sistemi üzerinden devam ettiğini hatırlatarak, canlı derslerin yapılma şekli ile ilgili uyarıda bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı EBA Canlı Ders Sistemleri’nin çok kısa zamanda devreye sokulduğunun altını çizdiği açıklamada, EBA’nın harici canlı ders özelliği ile ilgili uyarılarda bulundu. EBA harici canlı derslerin öğrencilerin eğitimden geri kalmamasına yönelik ayrıca devreye sokulduğunu açıklayan MEB harici canlı ders uygulamasına karşı siber saldırı yaşanabileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı gerçekleştirdiği açıklama da öğretmenlerin siber saldırı tehdidine karşı izlemesi gereken adımları açıkladı.

Öğretmenlerin Uygulaması Gereken Adımlar Neler?

Milli Eğitim Bakanlığı harici derslerde öğretmenlerin her ders için yeni bir ID ve şifre belirlemelerini ve bu şifre ile giriş yapmalarını istedi. Yeni ders oluştururken “bekleme odası” özelliğinin aktif hale getirilmesinin önemini de vurgulayan Milli Eğitim Bakanlığı ders başlatırken öğrencilerin isim değiştirme özelliğinin kapatılması gerektiğini de belirtti. Öğretmenlerin bu kurallara uygun olarak harici canlı ders gerçekleştirmelerini belirten Milli Eğitim Bakanlığı bu aşamaların siber saldırılardan korunmak için ne kadar önemli olduğunu da vurgu yaptı.

Siber Saldırılara Engel Olmak Mümkün

Milli Eğitim Bakanlığı siber saldırılara karşı uygulanmasını istediği bu aşamaların nasıl korunma sağlayacağı ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin her ders için yeni bir ID ve şifre kullanmalarının daha önce farklı internet kanallarında gerçekleştirilen dersleri geçersiz kılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı “bekleme odası” özelliğinin önemini de açıkladı. “Bekleme odası” özelliğini aktif hale getiren öğretmenlerin derse katılacak öğrencileri tespit edebileceğini bu şekilde sahte kimlik ile başkalarının derse katılmasına engel olunabileceğini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenlerden uygulamasını istediği diğer özellik olan öğrencilerin isimlerini değiştirmeleri işlevinin devre dışı bırakılması ise gerçek kimlikleri ile derse giren öğrencilerin bu bilgileri değiştirmesine engel olacak. Öğretmenlerin uygulayacağı bu basit kuralların siber saldırılardan korunma noktasında çok önemli olduğu da vurgulandı.

Bilgilendirme SMS İle Yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sayfasından yayınladığı bu bilgilendirmelerin öğretmenlere SMS yolu ile de gönderildiği açıklandı. Önemli olan hatırlatmalara da devam edilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap