1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. MEB’den Karne Notları İle İlgili Yeni Açıklama

MEB’den Karne Notları İle İlgili Yeni Açıklama

2020 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitmesine kısa süre kala Milli Eğitim Bakanlığı ilk dönem karne notlarının nasıl verileceği ile ilgili yeni açıklamada bulundu. MEB tarafından 81 ildeki okullara gönderilen yazılı bilgilendirmede ilkokul 4. sınıfların ilk dönem sınav notlarının karneye eklenmeyeceği açıklandı. Liselerin de bu dönem karne almayacaklarının belirtildiği yazılı açıklamada bu dönem dijital karne uygulamasının devreye sokulacağı duyuruldu.

MEB'den Karne Notları İle İlgili Yeni Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı yakın zamanda bitecek ilk dönem sonunda verilecek karne notlarının nasıl belli olacağı ile ilgili güncel bildiri gönderdi. 81 ildeki tüm okullara gönderilen yazılı açıklamada ilkokul ve ortaokulların karne notlarının nasıl belli olacağı ve liselerin karne alıp almayacağı açıklandı.

İlkokulların Karne Notları Nasıl Verilecek, Sınav Notları Dahil Edilecek Mi?

Milli Eğitim Bakanlığı 25 ocakta bitecek olan ilk dönem için karne notlarının nasıl belli olacağı ile ilgili yeni yazı gönderdi. Türkiye’deki 81 ilin okullarına gönderilen yazılı açıklamada ilkokul 1., 2. ve 3. sınıfların karne notlarının verilme şeklinde değişiklik olmayacağı açıklandı. İlköğretimin ilk 3 kademesinde zaten sınav yapılmadığı için öğrenciler ders performanslarına göre çok iyi, iyi ya da geliştirilmeli şeklinde değerlendirmeye alınacak.

İlkokul 4. sınıflarda ise karne notları dönem boyunca gösterdikleri derse katılım performanslarına göre verilecek. 4. sınıf öğrencilerinin ilk dönem yapılan ölçme ve değerlendirme sınav sonuçları karne notları üzerinde etkili olmayacak.

Ortaokulların Karne Notlarında Proje Puanları Etkili Olacak

İlkokul karne notlarının belirlenmesine yönelik yapılan açıklamanın yanı sıra ortaokulların karne notlarının nasıl belirleneceği de açıklandı. Ortaokullarda da online süreçte derse katılım performansı karne notları üzerindeki en önemli etken olmakla beraber öğrenciler aynı zamanda proje puanlarının aritmetik ortalamalarından da değerlendirilecek.

Karne Notlarına Veli İnsiyatifi

MEB’ten karne notlarının belirlenmesi ile ilgili alınan yeni karara ilişkin, konu ile ilgili velilerin de insiyatif sahibi olacağı belirtildi. Çocuklarının ilk dönem karnelerinde girdikleri ölçme ve değerlendirme sınavlarının etkili olmasını isteyen veliler, okullara konu ile ilgili başvuruda bulunabilecek. Çocuğunun sınav notlarının karneye dahil edilmesini isteyen veliler, çocuklarının okullarına konu ile ilgili 21 Ocak 2021 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

İlk Dönem Karneleri Dijital Olacak

Milli Eğitim Bakanlığı daha önceki açıklamalarında bu dönem karne notlarının dijital ortamlarda paylaşılabileceği ihtimalinden bahsetmişti. Karnelerin basılı verilip verilmeyeceği konusu da netleşti. Yapılan açıklamaya göre 25 Ocak 2021 tarihinde son bulacak ilk dönem için verilecek karneler basılı olmayacak. Bu dönem dijital karne verilecek. Öğrenciler ilk dönem karnelerine internet üzerinden ulaşabilecekler.

Lise Öğrencilerine Bu Dönem Karne Verilmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yazısında bu dönem lise öğrencilerinin karne almayacakları da belirtildi. Daha önce açıklandığı gibi lise öğrencilerinin ilk dönem notları, ikinci dönem yüz yüze yapılacak sınavlarla belli olacak. İlk dönem notlarının üniversite girişinde etkili olan okul puanlarını etkileyecek olması bakımından ikinci dönem verilmesine karar veren MEB, bu dönem liselerin karne almayacaklarını açıkladı.

Yorum Yap

Yorum Yap