1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. MEB’den Mesleki Gelişim Eğitimi Açıklaması

MEB’den Mesleki Gelişim Eğitimi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim alanında görevli olan öğretmenlere mesleki gelişim eğitimi verileceğini açıkladı. Özel eğitim öğretmenlerinin mesleki bilgilerinin güncellenmesinin hedeflendiği etkinlik hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel eğitim öğretmenleri için ilk defa yapılacak olan bu uygulamanın Covid-19 salgını sebebi le online eğitim verilen bu dönemde kritik bir öneme sahip olduğunu belirtti.

MEB’den Mesleki Gelişim Eğitimi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Covid-19 salgın sürecinin eğitim üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bakanlıktan yapılan son açıklamada özel eğitim alanında hizmet veren 14 bin 643 öğretmene mesleki gelişim eğitimi verileceği açıklandı. Özel eğitimin farklı alanlarında görevli olan öğretmenlere verilecek bu eğitim ile öğretmenlerin mesleki bilgilerinin güncellenmesi hedefleniyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Covid-19 salgın sürecinde özel eğitimde yaşanan olumsuzlukların giderilmesi açısından bu mesleki gelişim eğitimlerinin önemli olduğunu belirtti.

81 ilde bulunan özel eğitim kurumlarında, okullarında, ev ve hastanelerde görev yapan özel eğitim öğretmenleri mesleki gelişim eğitimine katılacak. Toplam 14 bin 643 öğretmenin katılacağı eğitimlerin 25 ocak ile 12 şubat tarihleri arasında video konferans yöntemi ile verileceği, eğitimlerin 10 saatlik olacağı açıklandı. Bakan Selçuk bu eğitimlerin amacı ve önemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Öğretmenlerin Bilgilerinin Güncellenmesi Hedefleniyor

Mesleki gelişim eğitimleri Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafında düzenlenecek. Verilecek eğitimlerde özel eğitimin temel kavramları, özel eğitimde kullanılması gereken yöntem ve metotlar, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere uygun ortam yaratma ve gerekli materyaller, uzaktan eğitim sürecinde özel eğitim alanının gidişatı gibi birçok farklı konu üzerinde durulacak. Bu konularda verilecek bilgiler ile özel eğitim öğretmenlerinin alanlarındaki bilgilerinin güncellenmesi ve yenilerinin eklenmesi hedefleniyor.

Bakan Selçuk: Bu Süreçte Özel Eğitim Kritik Bir Noktada Duruyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan özel eğitim öğretmenlerine özel mesleki gelişim eğitimleri uygulaması ile ilgili Bakan Selçuk da çeşitli açıklamalarda bulundu. Covid-19 salgın sürecinde tüm öğrencilere destek olmaya çalıştıklarını aktaran Bakan Selçuk, öğretmenlere de mesleki gelişim eğitimleri ile destek olmaya çalıştıklarını belirtti.

Özel eğitim alanındaki öğrenci ve öğretmenlerin yeni sürece adaptasyonlarının çok önemli olduğunu belirten Bakan Selçuk, eğitimlerin öğretmenlerin farkındalığını arttırmak amacı ile gerçekleştirildiğini belirtti. Covid-19 sürecindeki eğitim biçimi nedeni ile özel eğitim alanının kritik bir noktada durduğunu açıklayan Selçuk, bu eğitimlerde 14 bin 643 ücretli özel öğretmene destek olunacağını açıkladı.

Bakan Selçuk: Özel Eğitim Alanında İlk Defa Eğitim Verilecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ücretli özek eğitim öğretmenlerine ilk defa böyle bir eğitimin verileceğini belirterek, bu eğitim ile öğretmenlerin alanlarına dair bilgilerinin güncellenmesinin ve Covid-19 salgını ile beraber ortaya çıkan uygulamalar konusunda öğretmenlerin bilgilendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap