1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. MEB’den Yeni Karar: Sınavlar Ertelendi

MEB’den Yeni Karar: Sınavlar Ertelendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim süreci ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını ve alınan kararlarda değişikliğe gidildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Selçuk, ilk dönem yapılması planlanan yüz yüze sınavların iptal edildiğini açıkladı. Covid-19 salgın sürecinde çok hızlı değişimler yaşandığını aktaran Ziya Selçuk, liselerin birinci dönem notlarının ikinci dönem yapılacak yüz yüze sınavlarla belirleneceğini aktardı.

MEB'den Yeni Karar: Sınavlar Ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim sürecinin başlaması ve birinci dönem sonu sınavları ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz haftalarda birinci dönem bitişi, karne dağıtımı, notların nasıl verileceği gibi konularda alınan kararları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk alınan kararlarda değişikliğe gidildiğini ve yüz yüze eğitim süreci ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını açıkladı. İlk dönem yapılması planlanan sınavlarla ilgili yeni kararları açıklayan Ziya Selçuk, ikinci dönemin ne zaman başlayacağını ve sömestr tatilinin ne kadar devam edeceğini ise daha önce açıklamıştı. Sömest tatilinin süresinde ve ikinci dönem başlangıcında ise değişiklik yapılmadı. Birinci dönem sonunda yapılması planlanan yüz yüze sınavlar ise iptal edildi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabı üzerinden okullardaki sınav planlamaları ve yarıyıl tatili ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını duyurdu. Covid-19 salgın sürecinin gidişatından kaynaklı olarak yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten Ziya Selçuk, ilk dönem sonunda yapılması planlanan yüz yüze sınavların iptal edildiğini duyurdu.

Liselerin İlk Dönem Notları İkinci Dönem Yapılacak Sınavlarla Belli Olacak

Geçtiğimiz haftalarda Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitim sürecine ikinci dönem geçileceğini ve ilk dönem sonuna kadar online eğitim sürecinin devam edeceğini açıklamıştı. Online eğitim sürecinde ilkokul, ortaokul ve liselerin birinci dönem notlarının ise farklı şekillerde belli olacağını aktaran Bakan Selçuk, liselerde birinci dönem sonunda yüz yüze sınav yapılacağını ve karne notlarının bu sınava göre belli olacağını açıklamıştı. Yeni yapılan açıklama ile sınav planlamalarında değişikliğe gidildiği duyuruldu.

2020 2021 eğitim öğretim yılının sonunda karne notları ilkokul ve ortaokul öğrencileri için derslere katılım ve performans üzerinden verilecek. Liselerde ise birinci dönem sonunda yapılması planlanan sınavlar ikinci dönem başladığında yapılacak. Lise öğrencilerinin ilk dönem karne notları ikinci dönemde yapılacak yüz yüze sınavlar ile belli olacak.

Karne Dağıtımı 22 Ocak Günü Yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni düzenlemeleri duyurmasının ardından karne gününde ve yarıyıl tatil süresinde değişiklik olup olmadığı ise merak edildi. Karne gününde değişikliğe gidilmesi. 22 ocak 2020 günü birinci dönemin sonu olacak ve sosyal mesafe ile hijyen kurallarına uygun şekilde karne dağıtımı gerçekleştirilecek.

Sömestr Tatili Bu Yıl 3 Hafta Sürecek

Sömest tatilinin süresinde de değişiklik yapılmadı. Bu sene 3 hafta sürecek olan sömestr tatili 25 ocak pazartesi başlayacak ve ikinci dönem 15 şubat 2021 tarihinde başlayacak.

Yorum Yap

Yorum Yap