1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Meslek Lisesi Öğrencilerine Staj Müjdesi Geldi

Meslek Lisesi Öğrencilerine Staj Müjdesi Geldi

Teknik ve Mesleki Lise öğrencilerinin merakla beklediği staj haberi geldi. Okulların yeniden online eğitime geçmesi ile stajları yarım kalan öğrenciler, staj belgelerini yanlarında bulundurmak kaydı ile staja gidebilecekler. İşletme talebi ve veli onayı olan Teknik ve Mesleki Lise öğrencileri şartları sağladıkları takdirde staj zorunluluklarını yerine getirebilecek.

Meslek Lisesi Öğrencilerine Staj Müjdesi Geldi

Covid-19 salgını  her konuda olduğu gibi eğitim alanında da büyük etki bıraktı. İlk olarak 2019 yılının bahar döneminde başlayan online eğitim süreci bütün eğitim kurumlarında uygulanmıştı. Bununla beraber normalleş sürecinin gelmesi ile birlikte okullar aşamalı olarak yüz yüze eğitime geçmeye başlamıştı. Yüz yüze eğitime ilk başlayan okullardan biri de uygulamalı derslerin yoğunluklu olduğu Teknik ve Mesleki Liseler oldu. Yeni eğitim öğretim yılında yüz yüze eğitimin başlaması ile Teknik ve Mesleki Liselerdeki 12. sınıf öğrencileri de staj yapmak için hazırlıklara başlamıştı. Bununla beraber Covid-19 salgınında ikinci dalganın gelmesi ile beraber, ara tatil sürecinde olan eğitim kurumları için yeniden online eğitim süreci başladı.

Teknik ve Mesleki Liselerde eğitim alan 12. sınıf öğrencileri okulların yeniden online eğitime geçmesi ile stajlarını nasıl yapacaklarını düşünmeye başladılar. Öğrencilerin günlerdir merak ettiği stajlarla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni bir karar açıklandı. MEB mesleki liselerde eğitim gören öğrencilerinin staj yapabilmesinin önünü açtı.

MEB’den Meslek Lisesi Öğrencilerine İzin Çıktı

Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan son kararlarla okulların yeniden online eğitime geçmesi sonucu, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü 12. sınıf öğrencilerinin staj durumları ile ilgili İl Milli Eğitim Kurumlarına bilgilendirme yazısı gönderdi. Konunun Milli Eğitim Bakanlığı’na taşınması ile staj konusunda yeni karar alındı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Mesleki ve Teknik Liselerdeki 12. sınıf öğrencileri için staj izni çıktı. Alınan karara göre 12. sınıf öğrencileri 30 kasım itibari ile yarım kalan staj eğitimlerine devam edebilecekler.

Staj Belgesi Bulundurmak Zorunlu Olacak

Mesleki ve Teknik Liselerde eğitim gören 12. sınıf öğrencilerinin staja giderken sorun yaşamaması adına bazı kararlar da alındı. Bilindiği gibi Covid-19 ile mücadele kapsamında 20 yaş altı vatandaşların çok kısıtlı saatlerde dışarı çıkmalarına izin veriliyor. 20 yaşından küçük meslek lisesi öğrencilerinin staja giderken problem yaşamaması için okullardan öğrencilere staj belgesi verilecek. Öğrencilerin hafta içi ya da hafta sonu günlerde staja giderken bu belgeyi yanlarında bulundurmaları zorunlu olacak.

Veli Onayı Olmadan Belge Verilmiyor

MEB’den Teknik ve Mesleki Liselerde eğitim alan 12. sınıf öğrencilerine verilen bu izin Covid-19 sürecinde öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamasına yönelik alındı. Ancak bu stajın yapılması için öncelikli olarak söz konusu işletmenin talep de bulunması gerekmektedir. Bununla beraber öğrenciler veli onayı olmadan staja gidemeyecekler. Veli onayı ve işletme talebi olduğu takdirde staj belgesini yanına alan öğrenciler eğitimlerini tamamlayabilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap