1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Mobius Türk Piyasalarına Olan Güvenin Artacağını Belirtti!

Mobius Türk Piyasalarına Olan Güvenin Artacağını Belirtti!

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, TCMB faiz kararı ardından paylaştığı analizinde Türk piyasalarının yeniden güven kazanacağını ifade etti. Bloomberg HT’ye konuk olan duayen yatırımcı ve aynı zamanda Mobius Capital Partners Kurucusu olan Mobius, Merkez Bankası Kasım ayı faiz kararını değerlendirdiği röportajda Türkiye’ye güvenlerini kaybetmediklerini ve Türk hisse senetlerinin halen portföylerinde yer aldığını paylaştı.

Mobius Türk Piyasalarına Olan Güvenin Artacağını Belirtti!

Yatırım gurusu ve Mobius Capital Partners Kurucusu Mark Mobius, Bloomberg HT’ye katılarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Kasım ayı faiz kararını değerlendirdi. Merkez Bankası’nın 475 baz puanlık faiz artırımı kararı sonrası Türk piyasalarına olan güvenin artacağını ifade eden Mobius, portföylerinde halen Türk hisse senetlerinin bulunduğunu ifade etti.

Mobius: Faiz Artışı Türkiye’nin Faydalanacağı Bir Ortam Yaratacak!

Bugün açıklanan 475 baz puanlık faiz artışı ardından konuk olduğu program kararı yorumlayan Mobius, “TCMB’nin faiz kararını artırması iyi oldu. TL’nin değer kaybı önlendi.” ifadelerini kullandı. TCMB politika faizi bugün alınan karar ile yüzde 10,25’ten yüzde 15’e yükselerek piyasa beklentilerine karşılık vermişti.

Mobius: Türkiye ve Gelişen Piyasalardaki Mevcudiyetimizi Artıracağız

Mobius verdiği demeçte Türk hisse senetlerini halen tuttuklarını ifade ederken, “Türkiye’ye güvenimizi kaybetmedik. Türk hisselerini içeren bir portföyümüz var. Yaşanan problemlere rağmen hisselerin iyi bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum.” ifadeleri ile mevcut Türk piyasası yatırımlarından bahsetti. Açıklaması ardından kendisine yöneltilen “Daha fazla Türk varlığı almayı planlıyor musunuz?” sorusuna yanıt olarak Mobius, “Türkiye’de ve diğer gelişen piyasalarda mevcudiyetimizi artıracağız.” ifadelerini kullandı.

Yeni ABD Başkanı Biden’in Vergi Politikaları Mobius’a Göre Gelişen Ekonomilere Yarayabilir!

Mobius verdiği demeçte gelişen ülke piyasaları ve beklentilerine yönelik iyimser tablolar çizdi. Gelişen piyasaların görünümünü “çok iyi” olarak değerlendiren Mobius, ABD Doları’nın da gelişen ülke piyasalarına göre değer kaybettiğini hatırlattı. Biden yönetiminin olası vergi politikalarına da değinen Mobis, “Biden yönetimi vergileri artırırsa insanların gelişen piyasalara yönelmesi için başka bir sebebi daha olacaktır. Ayrıca, FED’in piyasalara likidite enjekte edeceğini ve faizleri düşük tutacağını belirtmesi, gelişen piyasalar için oldukça iyi bir haber.” ifadelerini kullandı.

Mobius V Şeklinde Toparlanma Bekliyor!

Kendisine yöneltilen küresel ekonominin geleceği ile ilgili soruya iyimser yanı veren Mobius, IMF aksine gelecek yıl içinde “V” şeklinde bir toparlanma beklediklerini ifade ettiler. Hatırlanacağı üzere Perşembe günü yayımladığı rapor ile IMF küresel piyasaları risk sinyalleri sebebi ile uyarmış ve Haziran’dan başlayan toparlanma sürecinin yavaşladığı konusuna dikkat çekmişti. IMF ile aynı görüşte olmadığını Mobius, “Dünyada inanılmaz bir likidite var. Yakın zamanda da duracağa benzemiyor.” ifadeleri ile belli etti.

Faiz Kararı Ardından TL ve TL Varlıklar Değer Kazandı

TCMB faiz kararı ardından TL sert değer kazanırken, TL varlıklar da olumlu görünüme ayak uydurdu. Haberin yazıldığı saatlerde dolar TL 7,5835 seviyesinden işlem görürken, Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü yüzde 1,41 artışla 1.313,02 puandan kapattı.

Yorum Yap

Yorum Yap