1. Ana Sayfa
  2. Manşet haberler
  3. NASA Açıkladı: Uzay Seyahatleri Başlıyor! Fiyatı 174 Bin TL!

NASA Açıkladı: Uzay Seyahatleri Başlıyor! Fiyatı 174 Bin TL!

ABD uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) büyük bir girişime start verdi! Düzenlediği toplantı ile kamuoyuyla yeni girişimi paylaşan NASA, uzay turizmini resmen başlatıyor. Günübirlik uzay yolculuğu düzenleneceği bilgisinin paylaşıldığı toplantıda, uzay turizmi için ödenmesi muhtemel ücretlerin bilgisi de paylaşıldı. Yapılan açıklamaya göre uzaya gitmenin maliyeti 11 bin 250 ila 22 bin 500 dolar düzeylerinde olacak.

NASA Açıkladı: Uzay Seyahatleri Başlıyor! Fiyatı 174 Bin TL!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) düzenlediği toplantı ile dünyaya müjdeyi verdi! Uzay seyahatlerinin başlayacağını duyuran NASA, günübirlik geziler düzenleneceği bilgisini paylaştı. Gezinin ücreti ise Türk Lirası cinsinden dudak uçuklattı. Uzay seyahati için Türk vatandaşlarının ödeyecekleri tutar ise TL cinsinden yaklaşık 174 bin TL olarak yapılan açıklama ardından hesaplandı.

Günü Birlik Gezinin Maliyeti Yaklaşık 11 Bin 250 – 22 Bin 500 Dolar

NASA Finans Direktörü Jeff DeWitt yaptığı açıklama ile uzay istasyonundaki potansiyel iş fırsatları hakkında bilgi vererek, “Bu fırsatları daha önce hiç yapmadığımız şekilde pazarlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Günübirlik uzay seyahatlerinin müjdelendiği toplantıda uzay ziyaretinin günlük 11 bin 250 dolar ila 22 bin 500 dolar arasında olacağı açıklandı.

İstasyon Yıllık Kaynaklarının Yüzde 5’i Kullanılacak

NASA tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, özel sektör için ISS’de gerçekleşecek ticari üretim ve pazarlama faaliyetlerine izin verileceği de ifade edildi. ISS için de fiyat listesi yayınlanırken, yapılacak uzay yolculuğu ile ilgili istasyonun yıllık kaynaklarının yüzde beşinin ticari kullanım için ayrılacağı belirtildi.

NASA’dan Astronotlar ISS’de 6 Ay Kalacak!

Hatırlanacağı üzere SpaceX Falcon 9 roketi, içinde 4 astronotla birlikte Pazar günü ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. Yerel saat ile 19:27’de fırlatılan roket içerisidne Mike Hopkins, Victor Glover ve Shannon Walker gibi NASA astronotları ile birlikte, Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) çalışanı Soichi Noguchi de yer alıyor. 4 astronottan oluşan ekibin Cumartesi fırlatılacağı açıklanmış olsa da Eta kasırgası sebebi ile Uluslar arası Uzay İstasyonuna (ISS) fırlatma işlemi bir gün gecikmeli olarak gerçekleşti. 27 saat süren yolculuk sonrasında 4 kişilik ekip, bilimsel araştırmalar yapmak üzere toplamda 6 ay ISS’de kalacak.

Satürn Üzerinde Yer Alan Gözün Sırrı Çözüldü!

Öte yandan bilim insanları uzayın gizemlerini her geçen gün çözmeye devam ediyor. Uzun süredir merak edilen Satürn’ün tam üzerinde yer alan göz şeklinin gizemini çözmek için çalışan bilim insanları, sonunda gözün sırını açığa çıkardılar. Devasa kütlesi ve halkaları ile bilinen Satürn’ün üzerindeki göz esasen bir fırtına! Fırtınanın saatte 330 mil hıza ulaştığı bilgisi paylaşılırken,  göz şeklini oluşturan fırtınanın şekli ise tam 1.240 mil genişliğe ulaşıyor. Fenomen haline gelen görüntü ise Cassini ile 1,4 milyon mil uzaklıktan yakalanarak sırrı çözüldü!

Yorum Yap

Yorum Yap