1. Ana Sayfa
  2. Aktüel
  3. Negatif insanlardan kaçarsanız pozitif olursunuz

Negatif insanlardan kaçarsanız pozitif olursunuz

Son dönemde korona virüsü tanımı olarak kullanılan pozitif ve negatif kavramları daha önce negatife olumsuz pozitife olumlu şeklinde kullanılmaktaydı.

Negatif insanlardan kaçarsanız pozitif olursunuz

Korona virüsü ile  birlikte negatif ve pozitif kavramları bir kez daha gündeme geldi. Oysa bu kavramlar çok daha öncesinde de kullanılmaktaydı.

Korona virüste negatif olmak günlük hayatta pozitif olmaktır

2019’da başlayan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Kovid 19 Koronavirüs salgını ekonomileri vurduğu gibi insan psikolojini de olumsuz yönde etkliyor.

Özellikle korona virüsü hasta tanımları yapılırken  pozitif ve negatif kavramları sık sık kullanılıyor. Oysa bu kavramlardan negatif kavramı  daha düne kadar  olumsuz, pozitif kavramı ise olumlu manada kullanılmaktaydı.

Biz bir süreliğine olumsuz süreci bir kanara atıp olumlu anlamıyla pozitif olma yollarına bakalım isterseniz.

Negatif olanlar bardağın boş tarafına bakarlar

Bazı insanlar her nedense doğuştan negatif oluyorlar. Sürekli şikayet ediyor, çevresndekilerle didişiyorlar. Kendilerini sürekli olarak başkalarıyla karşılaştırıp sorun üretiyorlar. Özetle  devamlı olarak bardağın boş tarafına bakar ve boş görürler.  Herkes için zaman zaman bir takım engeller olabileceğini düşünemezler.

Sürekli negatif olanlardan uzak durun

Oysa uzun vadede pozitif düşünüp hatalarından dersler çıkarmak ve etrafımız negatif insanlarla dolu olsa bile  pozitif olmayı başarabilmek ne kadar da önemli .  Etrafımızdaki insanları kendiniz seçebiliriz. Kiminle vakit geçirmek ve görüşmek istediğimizi biz belirleyebiliriz. Eğer olumsuz insanlarla takılıyorsak bile onları hayatımızdan silip kendi yolumuzu belirleyebiliriz. Etrafımızı  negatif insanlardan arındırmak; bir bakıma özgüven ve kendimize saygı duymak gibi zorunlu bir şeydir.  Negatif olan insanların kişiliğini değiştiremeyeceğinize göre, onlara yolu gösterin gitsin. Gitsin ki, hiç kimsenin sizden izin almadıkça sizi mutsuz edemeyeceğine inanın.

Negatif tanıdıkları tamamen silemezsiniz

An olur ki  negatif iş arkadaşları ve tanıdıklarla zorunlu olarak  iletişim kurmak veya negatif düşünen yakın akrabalarla bir yemek yemek zorunda kalabilirsiniz. Bu insanların düşünce kalıpları, davranışları konusunda negatif olduklarını ve öz-farkındalıktan yoksun olduklarını kabul etmeniz çok önemli. Günlük hayatınızda da, alışverişte, işyerinde olumsuz veya kaba kişilerle karşılaşabilirsiniz ama bu sürekli negatif oldukları anlamına gelmeyebilir. Bunlar belki kötü bir gün geçirdiği veya kötü bir haber aldığı için sadece o zaman diliminde negatif düşünüyor olabilirler.

Negatiflere karşı pozitif olun ve pozitif kalın

Çevrenizdeki negatif durum ve kişilere rağmen pozitif olabilir, sürekli pozitif kalarak hayatınızı güzelleştirebilirsiniz. Bu tamamen sizin elinizde

Sizi mutlu eden şeyler listesi hazırlayın

Sizi en çok mutlu eden şeyler listesi hazırlayın. Sabah kahvenizden tutun Ailenizle veya sevdiğiniz işi yapmanızdan dolayı  çok mutluyum gibi  aklınıza gelen ufacık şeyleri bile yazın bu sizin kişisel hayatınız olduğu için bunu mutlu olduğunuz kimselere de anlatın ki bilsinler. Unutmayın. Böyle bir liste yapan insanların daha mutlu oldukları kanıtlandı.

Önünüze çıkan engelleri başkasının gözüyle görün

Farz edelim ki başınıza bir türlü içinden çıkamadığınız zor bir iş geldi, Paniğe kapılmadan bir kenara çekilip kendinizi başkasıymış gibi izlemeye başlayın. Bir başka insan yerinizde olsa ne yapardı veya ne  yapmalıydı? Neden bu şekil davrandı?  empatisini kurun. Kendinize dışarıdan bakmak her zaman farklı bir bakış açısı kazandıracağı gibi çözümü de kolaylaştırır.

Ortalıkta gördüğünüz negatif davranışları üzerinize alınmayın

Belki de sizin hakkınızda kötü konuşan birisini duydunuz, belki bir iş arkadaşınız önemli bir görüşme yaparken sizi safdışı bıraktı, belki de restoranda yemek yerken garsona çok kaba davranan bir insanla karşılaştınız… Unutmayın ki bir insanın hayatı kötü gidiyorsa, çevresindekilere de kötü davranmaya başlar. Mutsuzlukları; güvensizlik, korku ve öfke duygusuyla kendisini gösterir. Bu davranışların sizinle hiçbir ilgisi olmadığını, tamamen kendi duygularıyla alakalı olduğunu unutmayın. Olayları/sözleri üzerinize alınmayın.

Hayatı tiye almayı deneyin

Negatif bir olay veya kişiyle baş etmenin en güzel yollarından birisi onu tiye almak, şakaya vurmaktır. İster kendinizle ister olayın kendisi ile bir şekilde dalga geçin. Hatta diğer insanlara da gülümseyip evrensel bir dil kullanın

Kendinize bolca zaman ayırın

Kişinin kendisiyle vakit geçirmesi kişisel gelişim ve mutlu yaşam için çok önemlidir. Kendinize ayırdığınız zamanla hem özgüveninizi hem mutluluğunuzu katlarsınız.  Üzerinden zaman geçtikçe kendinizle daha güzel vakit geçirmeyi öğrenir, iç dünyanızı zenginleştirdiğinizi  fark eder ve  zor durumlarla başa çıkabilmek için daha pratik çözümler bulmaya başlarsınız. Çevreniz negatif insanlarla dolu olduğunda en güzeli biraz geri çekilip kendinize zaman ayırmaktır

Yorum Yap

Yorum Yap