1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Normalleşme Adımı: Güvenli İşletme Belgesi

Normalleşme Adımı: Güvenli İşletme Belgesi

Covid-19 salgın sürecinde normalleşme tartışmalarının devam ettiği bu süreçte Türk Standartları Enstitüsü’nden de normalleşme süreci ile ilgili bir adım geldi. TSE’den yapılan açıklamaya göre normalleşme sürecinde açılması beklenen restoranların faaliyetlerine güvenli şekilde devam edebilmesi için yeni bir belgelendirme uygulamasının başlayacağı belirtildi. TSE Covid-19 Güvenli İşletme Belgesi’nin normalleşme sürecini hızlandırması bekleniyor.

Normalleşme Adımı: Güvenli İşletme Belgesi

2020 yılı boyunca etkili olan ve Türkiye’de de eğitimden sağlığa birçok alanda olumsuz etkisi görülen Covid-19 salgını ile mücadele için yapılan çalışmalar devam ediyor. Salgının üretim, eğitim ya da hizmet alanında etkisini azaltmak için yapılan belgelendirme çalışmalarına da yenisi eklendi. Türk Standartları Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre normalleşme sürecine katkı sağlamak için yeme içme sektöründe de belgelendirme yapılacak.

Adem Şahin: İşbirliğinin Amacı Restoranlarda Hijyenik Ortamların Oluşturulması

TSE ve TÜRES işbirliğine dair protokolün imza töreninde TSE Başkanı Adem Şahin, başlanacak belgelendirme programı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İmzalanan protokol ile TÜRES üyesi işletmelerde belgelendirme çalışmalarına başlanacağını aktaran Şahin, işbirliğinin amacını salgınla mücadele edilen bu dönemde sağlıklı ve temiz ortamların geliştirilmesi ve hijyen kurallarının uygulanması olduğunu belirtti. Salgına karşı kontrollü bir normalleşme sürecine girilmesi için gerekli altyapının oluşturulmasının amaçlandığını belirten Şahin, bu belgelendirme ile işletmelere olan güvenin artacağını belirtti.

Belgelendirme Programının Detayları Belirlendi

Adem Şahin belgelendirme sürecinde tüm Türkiye’de restoranların denetleneceğini belirterek, programın detaylarının da belirlendiğini açıkladı. Belgelendirme programının Sağlık Bakanlığı tarafından sektöre özel belirlenen kuralları kapsadığını açıklayan Şahin, programda mutfak çalışanlarından valelere, garsonlardan müşterilere her kademedeki kişilerin uyacaklarını kuralların, masa ve oturma düzeni gibi ayrıntıların yer aldığını belirtti. Program kapsamındaki kural ve detaylarla ilgili tüm restoranlarda denetimlerin gerçekleştirileceğini aktaran Şahin, şartları sağlayan işletmelere Güvenli İşletme Belgesi’nin verileceğini belirtti.

Ramazan Bingöl: Belgeye Sahip İşletmelerin Önü Açılacak

TSE ve TÜRES işbirliği ile verilmesine karar verilen yeni belge ile ilgili TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl de açıklama yaptı. Bingöl açıklamasında Covid-19 salgını sebebi ile ikinci defa yerinde hizmete kapatılan kafe, restoran ve lokantaların bu belge ile faaliyetlerine daha güvenli şekilde devam edeceklerini ve normalleşme sürecinin olumsuz etkilerinin azalacağını kaydetti.

Güvenli İşletme Belgesi ile Türkiye’nin her yerinde hijyen ve gıda güvenliği gibi denetimlerin artacağını belirten Bingöl, işletmelerin kalitesinin artacağını ve tüketicilerin güvenilirliğinin de yükseleceğini belirtti.

TÜRES Belgenin Edinilmesini Tavsiye Ediyor

Ramazan Bingöl yaptığı açıklamasa TSE tarafından Türkiye’nin her yerinde verilebilecek bu belge ile hem TÜRES üyelerinin hem de sektördeki işletmelerin salgının olumsuz etkilerinden daha az etkilenmesinin hedeflendiğini aktardı. Resmi kurumlarla yapılan görüşmeler ile belgeye sahip olan işletmelerin daha hızlı hizmet vermeye başlayacaklarına yönelik bir izlenim elde edildiğini aktaran Bingöl, sektör içindeki tüm işletmelere bu belgeyi almalarını tavsiye etti.

Yorum Yap

Yorum Yap