1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Normalleşme Nisan Ayında Başlayabilir

Normalleşme Nisan Ayında Başlayabilir

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye’de milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen normalleşme süreci ile ilgili tarih verdi. Aşılama uygulamalarının başarılı şekilde devam ettiğini açıklayan Özlü, sürecin planlandığı gibi gitmesi durumunda nisan ayında normalleşme sürecinin başlayacağını belirtti. Tevfik Özlü, İngiltere’de ve Güney Afrika’daki mutasyon tehlikesinin yarattığı riske de dikkat çekti.

Normalleşme Nisan Ayında Başlayabilir

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, A Haber canlı yayınına katılarak vatandaşlar tarafından son zamanlarda sürekli gündem haline getirilen Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması ve normalleşme sürecine geçilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aşı uygulamalarının başarılı şekilde devam ettiğine dikkat çeken Tevfik Özlü, sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda normalleşmenin nisan ayı ortalarında başlayabileceğini belirtti. Özlü şuanda dünyada mutasyona uğramış virüs tehlikesinin devam ettiğini ve kısıtlamaların kaldırılması ile bu tehlikenin Türkiye için de risk haline geleceğini belirtti.

Prof. Dr. Özlü: Çin Aşısı Etkin Koruma Sağlıyor

Prof. Dr. Tevfik Özlü katıldığı canlı yayında aşı çalışmalarının gidişatı ile ilgili olumlu haberler verdi. Çin’den gelen Covid-19 aşısının etkin koruma sağladığına dikkat çeken Özlü, ilk doz aşıyı vurulan vatandaşların tedbirlere uyma konusunda rehavete kapılmaması gerektiğini aşının asıl korumayı ikinci dozun vurulmasının ardından sağlayacağını belirtti. Özlü ikinci dozun vurulmasından 2 hafta sonra aşının tam etkinlik göstereceğini belirtti.

Tevfik Özlü açıklamalarında aşı vurulan kişilerin de virüsü alabileceğini ancak ağır atlatmadan kısa sürede aşacaklarını açıkladı. Bununla beraber aşı olan kişilerin taşıyıcı olabileceğini belirten Tevfik Özlü, bu kişilerin aşı olmayanlara virüsü bulaştırabileceğini açıkladı.

Aşılama Uygulamaları Planlandığı Gibi Giderse Nisan Ayında Normalleşme Başlar

Aşı uygulamalarının devam ettiği bugünlerde süreç ile ilgili olumlu açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tevfik Özlü, aşı uygulamalarının ne zaman tamamlanacağı ve normalleşme sürecinin ne zaman başlayacağı ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Aşı uygulamalarının şuanda başarılı devam ettiğini açıklayan Özlü, şubat ayında da planlanan aşılamanın gerçekleştirilmesi durumunda nisan ayının ortalarında normalleşme sürecinin başlayabileceğini belirtti. Özlü nisan ayında normalleşme hareketlerinin başlaması ile Türkiye’de yaz döneminin rahat geçebileceğini ancak şimdilik kısıtlamaların devam etmesi gerektiğini açıkladı.

Mutasyon Tehlikesi İle İlgili Kararlar Geç Alındı

Prof. Dr. Tevfik Özlü açıklamalarında tüm dünya için yeniden risk yaratan mutasyon tehlikesine de yer verdi. İngiltere’de ve Güney Afrika’da görülen mutasyon geçirmiş Covid-19 virüsü ile ilgili tedbir alınmakta geç kalındığını açıklayan Özlü, tedbirlerin geç alınmasından kaynaklı olarak şuanda etki göstermediğini ve vaka sayılarının 30 bin civarına ulaştığını belirtti.

Tevfik Özlü milyonlarca vatandaş tarafından merakla beklenen kısıtlamaların kaldırılması konusundaki yorumunu da paylaştı. Türkiye’de kısıtlamaların şuanda kaldırılması ile mutasyon geçiren virüs tehlikesinin risk haline gelebileceğini ve Türkiye’de de yayılabileceğini açıklayan Özlü, kısıtlamaların bir süre daha devam etmesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap