1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. O Üniversitenin Müfredatına Cardano Eklendi

O Üniversitenin Müfredatına Cardano Eklendi

Aralık 2020 döneminden bu yana kripto para birimlerine duyulan ilgi gün geçtikçe artış göstermeye devam ediyor. Kripto para birimlerinin hızla benimsenmesi ve anı akımda çok daha yoğun şekilde yer almaya başlaması ile birlikte, son dönemlerde yeni tartışma konuları da sık sık gündeme gelmeye başladı. Birçok kişi kripto paraları çeşitli yönlerden eleştiriyor olmasına rağmen, kripto paraların arkasındaki Blockchain teknolojisi elle tutulur bir teknoloji örneği olarak işaret ediliyor. Dünyanın en büyük üniversiteleri arasında gösterilen Zürih Üniversitesi de bu alanda çok önemli bir adım attı. Üniversitenin attığı adımın odağında ise Cardano (ADA) yer alıyor.

O Üniversitenin Müfredatına Cardano Eklendi

2017 yılında kripto para piyasalarına duyulan ilgi hat safhalarına ulaşmıştı. Ancak aradan geçen 3 yıl içinde bu ilgi çok büyük ölçüde azaldı. Ardından Aralık 2020 döneminde Bitcoin (BTC) 20 bin dolar rekorunu kırınca, 2020 yılı boyunca yavaş yavaş artış gösteren kripto para ilgisi de bir anda patlama yaşadı. Bitcoin’in hızla yükselmesi ile birlikte kripto paralar da hızla benimsenmeye başladı. Ancak kripto paralara duyulan ilgi ve bu alandaki popülarite artış gösterdikçe, insanlar konuyla ilgili taraf olmaya başladı ve son dönemlerde birçok kişi kripto paraları eleştiren yorumlarını dile getiriyor. Ancak buna rağmen kripto paraların arkasında bulunan Blockchain teknolojisi, eleştirel yaklaşan isimlerden bile takdir görmeyi başarıyor. Dünyanın en büyük üniversitelerinden biri olan Zürih Üniversitesi de bu alanda çok önemli bir adım atarak müfredatına Caradano (ADA) ağını ekledi.

UZH Blockchain Center Eğitimleri Verilecek

Aslında Zürih Üniversitesi, kripto paralara ya da Blockchain teknolojisine ilişkin ilk kez adım atmıyor. Üniversite yetkilileri daha önce de kripto para piyasalarına yönelik çalışmalar yapmış ve bazı kripto paralar ile ilgili olarak eğitimler vermeye başlamıştı. Üniversitede oluşturulan Blockchain ile ilgili 2021 müfredatına şimdi de Cardano (ADA) ağı eklendi.

Zürih Üniversitesi, atılan ADA ağı adımı sonrasında bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Deep Dive into Blockchain 2021” adlı müfredata vurgu yapıldı ve söz konusu programa Cardano’nun da eklendiği duyuruldu. Program üzerinden eğitime katılacak olan öğrencilere UZH Blockchain Center modelleri öğretilirken bir yandan da Blockchain ile gerçekleştirilebilecek değişimler hakkında çeşitli bilgiler verilecek.

Üniversitelerde Blockchain Eğitimleri Yaygınlaşıyor

ADA adına verilecek olan kurs, yalnızca teknik açıdan çok daha fazlasını öğretmeyi hedefliyor. Zürh Üniversitesi, daha önce de Tezos Foundation ve IOST gibi kripto para projelerine davet götürmüştü. Cardano CEO’sunun da ilerleyen dönemlerde programda misafir eğitmen olarak ağırlanacağı belirtildi.

Bu alanda daha önce farklı üniversitelerde de çeşitli adımlar atılmıştı. MIT, Harvard, Cornell gibi birçok dünyanın sayılı üniversitesinde de Blockchain eğitimleri veriliyor. Üniversitelerin bu alanda eğitim vermesi, Blockchain teknolojisinin de günden güne ana akımda yer almasını sağlıyor.