1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Okulların Açılacağı Tarih Erken Bulundu!

Okulların Açılacağı Tarih Erken Bulundu!

2020 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin online eğitim ile son bulmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ikinci dönemin başlayacağı 15 şubat tarihinde yüz yüze eğitime geçileceğini ve gerekli çalışmaların yapıldığını açıklamıştı. Ziya Selçuk’un yüz yüze eğitim açıklamasının ardından dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında konu ile ilgili farklı açıklamalar geldi. Bilim Kurulu üyeleri yüz yüze eğitim için 15 şubat tarihinin erken olduğunu belirtti.

Okulların Açılacağı Tarih Erken Bulundu!

2020 2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin online eğitim ile geçmesinin ardından başlayan yarı yıl tatilinde milyonlarca veli ve öğrenci ilkokul, ortaokul ve liselerin yüz yüze eğitime geçeceği tarih ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Yarı yıl tatilini milyonlarca öğrencinin dinlediği canlı etkinlik ile başlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci dönem yüz yüze eğitimin başlayacağını açıklamıştı. Bununla beraber konu ile ilgili net kararın belli olması için Bilim Kurulu ve Kabine toplantıları ilgi ile takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 15 şubat açıklamaları dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan toplantıda görüşüldü. Yüz yüze eğitim tarihi ile ilgili yeni gelişmeler meydana geldi.

MEB Bakanı Selçuk Okulların 15 Şubat Tarihinde Açılacağını Açıklamıştı

Bu sene Covid-19 vaka sayılarındaki artış ve Covid-19 salgınında ikinci dalganın etkisi ile beraber ilk dönem tüm eğitim kurumlarında online eğitim yapıldı. Dönemin sonuna doğru baka sayılarında düşüş yaşanması ve salgın riskinin azalmasına bağlı olarak velilerden ve öğrencilerden gelen yoğun yüz yüze eğitim talebi sonucu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci dönem yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı. Ziya Selçuk sürecin iyiye gittiğini ve Sağlık Bakanlığı ile sürekli iletişimde olduklarını belirterek, ikinci döneme yüz yüze eğitimle başlanacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzun dönem yaşanan tartışmaların ardından yüz yüze eğitimde alınacak tedbirler konusunda artık deneyim sahibi olduklarını ve kademeli şekilde yüz yüze eğitimin 15 şubatta başlayacağını açıklamıştı. Yüz yüze eğitim ile ilgili ellerinde birçok farklı senaryo olduğunu açıklayan ve en güvenli senaryonun uygulanacağını açıklayan Selçuk, 15 şubatta hep birlikte yüz yüze eğitime başlanacağını belirtmişti.

Yarı Yıl Tatili Bu Dönem 23 Gün Sürecek, Bakan Selçuk Önerilerde Bulundu

Bakan Selçuk ilk dönemin kapanışını bizzat kendisi canlı bağlantı ile kapatarak, yarı yıl tatilinin salgının etkilerinin azaltılması amacı ve okullara daha güvenli şekilde dönülmesi için 23 gün süreceğini açıklayarak, bu sürecin iyi geçirilmesi gerektiğini belirtmişti.

Bilim Kurulu Yüz Yüze Eğitim İçin 15 Mart Tarihini İşaret Etti

Bakan Selçuk’un açıklamalarının ardından dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yüz yüze eğitime başlama tarihi yeniden gündem oldu. Bilim Kurulu üyeleri ise 15 şubat tarihinin yüz yüze eğitim için erken olduğunu ve tüm öğretmenlerin aşılamasının yapılmadan yüz yüze eğitime geçilmemesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap