1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Önce “Pudra Şekeri” Sonra “Özür” Paylaşımları

Önce “Pudra Şekeri” Sonra “Özür” Paylaşımları

AKP Genel Merkez personellerinden biri olduğu ortaya çıkan Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun, lüks otomobili içinde kokain kullandığı görüntüleri Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturmuş, Ayvatoğlu’nun söz konusu uyuşturucu madde için “pudra şekeri” açıklamasını yapması ise sosyal medyada adeta infial yaratmıştı. Türkiye’nin konuştuğu olayda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ayvatoğlu, “pudra şekeri” savunmasının ardından yeniden gözaltına alındı.

Önce "Pudra Şekeri" Sonra "Özür" Paylaşımları

Son günlerin en çok konuşulan olayı olan, AKP Genel Merkez personellerinden Hamza Kürşat Ayvatoğlu’nun uyuşturucu madde kullandığı görüntülere ilişkin sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Ayvatoğlu’nun lüks otomobili içinde uyuşturucu madde kullandığı görüntüler, sosyal medyanın gündemine oturmuş, ardından Ayvatoğlu’nun lüks hayatı ortaya çıkmıştı. Görüntülerin ilk kez ortaya çıkması ile birlikte gözaltına alınan Kürşat Ayvatoğlu’nun, geçtiğimiz yıllarda Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımında “Secdede yere fısıldıyorsun gökten duyuluyor” sözlerinin ardından uyuşturucu madde kullanırken, kumar oynarken ve dansçı kadınlarla fotoğraf çektirdiği ortaya çıkınca, daha yoğun şekilde gündeme gelmeye başlamıştı. Uyuşturucu madde kullandığı görüntülerle ilgili olarak “pudra şekeri” savunması yapan Kürşat Ayvatoğlu, o sırada otomobilde bulunan arkadaşlarının itirafı ile birlikte tekrar gözaltına alındı. Kürşat Ayvatoğlu’nun lüks hayatı ile ilgili bir soruya cevap veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Eğer haksız bir kazanç varsa mahkeme orada, hukuk orada” dedi. Sosyal medyada infial yaratan olaylar silsilesinin ardından Kürşat Ayvatoğlu adındaki Twitter hesabından özür paylaşımları yapıldı.

Görevinden İstifa Etti

AKP Genel Merkez personellerinden biri olduğu öğrenilen ve uyuşturucu madde kullandığı görüntüleri ile lüks hayat yaşadığı ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu, yayılan görüntülerin ardından “Uyuşturucu madde kullanmak ve uyuşturucu madde kullanımını özendirmek” suçlarından dolayı Ankara Adliyesi’ne sevk edilmişti. Savcılık sorgusundan sonra sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Ayvatoğlu, görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra AKP’deki görevinden istifa ettiğini söyledi. Bu görevden 3 bin lira kazandığını ifade eden Ayvatoğlu, otomobil alım satım işinden ayda 30 bin lira kazandığını dile getirdi.

Arkadaşlarının İtirafı İle Tekrar Gözaltına Alındı

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasından sonra “Bu madde pudra şekeridir. Bazen arkadaş ortamında yabancı müzik eşliğinde şaka ve taklit amaçlı, uyuşturucu madde kullanıyormuşuz gibi eğleniyorduk. Kesinlikle hayatım boyunca kokain kullanmadım” açıklamasını yapan Ayvatoğlu, sosyal medyada bu ifadesi ile gündem olunca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin açıklama yaptı ve Ayvatoğlu’nun adli kontrol şartıyla serbest kaldığı, yurtdışına çıkışlarının yasaklandığı belirtildi. Açıklama sonrasında emniyet birimleri İzmir ve Kastamonu’da diğer kişileri yakaladı, yakalananların verdiği ifade sonrası Ayvatoğlu tekrar gözaltına alındı.

Twitter’dan Özür Paylaşımları Yapıldı

Arkadaşlarının itirafı sonrasında tekrar gözaltına alınan Ayvatoğlu’na ait olduğu düşünülen bir Twitter hesabından özür paylaşımları yapıldı. Her geçen gün yaşadıklarından dolayı başka yanlışlara sürüklendiğini anlatan Kürşat Ayvatoğlu, kendisi gibi birçok genç olduğunu dile getirdi. Büyüklere yakın olursa daha güçlü olacağını düşündüğünü ifade eden Ayvatoğlu, açıklamalarında AKP mensuplarından ve Türkiye’den özür diledi.