1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Otomotiv Sektörünün Dijitale Odaklanması Gerek

Otomotiv Sektörünün Dijitale Odaklanması Gerek

KPMG geçtiğimiz günlerde otomotiv sektörü üzerine yaptığı açıklamayı yayınlandı. Covid-19 salgınının otomotiv sektörü üzerinde yarattığı etkileri değerlendirmek adına yapılan araştırma bünyesinde hem otomotiv şirketi yöneticileri ile hem de tüketiciler ile görüşmeler yapıldı. KPMG araştırma verilerini rapor haline getirerek, sektörü hangi adımların beklediğini ve yeni trendi açıkladı.

Otomotiv Sektörünün Dijitale Odaklanması Gerek

Küresel bir kriz haline gelen ve tüm dünya üzerinde ekonomik olarak ciddi bir etki gösteren Covid-19, küresel bir pazar olan otomotiv sektörünü de ciddi anlamda etkiledi. Salgın ile beraber hem üretim hem de satış anlamında ciddi bir darbe alan otomotiv sektörü hacmi gereği de büyük bir çöküş içinde. KPMG yaptığı araştırma ile pandemi sürecinde otomotiv sektörünün durumunu analiz etti ve sektör yöneticilerine gelecek trendi göstererek yapılması gereken hamleler ile ilgili önerilerde bulundu.

Yapılan araştırmanın sonucuna satışların ciddi oranda düşmesi ile birçok otomotiv şirketi yöneticisinin satış departmanında daraltmaya gittiğini gözlemleyen KPMG, raporda bu hamlenin doğru olmadığını satış departmanında azalmaya değil, insan kaynakları ve müşteri ilişkilerinde çoğalmaya gidilmesi gerektiğini, dijital taleplere odaklanılması gerektiğini açıkladı.

Pandemi Süreci Rekabet Kavramında Değişiklikler Yarattı

Covid-19 sürecinin otomotiv sektörünün kavramlarını ve ihtiyaçlarını değiştirdiğini açıklayan KPMG, rekabet algısının farklılaştığını söyledi. Otomotiv şirketlerinin arasındaki küresel rekabetin yerini küresel işbirliğine bırakması gerektiğinin açıklandığı raporda ihtiyaçlara yönelik işbirliğinin gerekliliğinden bahsedildi. Tedarik zincirinin dengede kalması ve dijital taleplerinin yönetiminin yapılması konusunda küresel işbirliği gerektiğinin altı çizildi.

Otomotiv Şirketlerinin Kültürel Farkları Gözetmesi Gerekiyor

KPMG yayınladığı raporda farklı ayrıntılara da dikkat çekti. Küresel tek pazar anlayışının geride kaldığı bu dönemde yerel ve bölgesel pazar anlayışlarının gelişeceğinin açıkladığı raporda otomotiv yöneticilerinin kültürel farkları gözetmesi gerektiği açıklandı. Covid-19 sürecinde para harcamaya yönelik düşüncelerin kültürlere  göre farklılık gösterdiğinin açıklandığı raporda Çin, ABD gibi ülkelerde para harcamaya yönelik bir eğilim olduğu ancak Almanya’da böyle bir eğilim olmadığı saptandı. Dijital yöntemler geliştirmek ve satışlarını arttırmak isteyen otomotiv şirketlerinin bu ayrıntıyı göz önünde bulundurması gerekiyor.

Otomotiv Markalarından Yeni Hamleler Bekleniyor

KPMG yayınladığı raporda insanların Covid-19 sürecinden sonra bireysel araç sahibi olmaya yöneleceklerini açıkladı. Bu dönem hazırlanması gereken otomotiv şirketlerinin maliyetlerini azaltma ve işbirliği, ortaklık gibi girişimler bulunma eğilimlerinin yüksek olduğu anlaşılıyor.

Hakan Ölekli KPMG Araştırmasını Değerlendirdi

Türkiye Otomotiv Sanayi Lideri Hakan Ölekli KPMG araştırması üzerine Türkiye’deki otomotiv sektörünün değerlendirmesini yaptı.  Hakan Ölekli sektörün değişmeye ve dönüşmeye başladığını belirttiği konuşmasında temek değişikliğin talepte yaşandığını açıkladı. Sektördeki genel düşüşten bahseden Ölekli durgunluğun bölgesel olarak de gözlemlendiğini açıkladı. Küresel tek pazar anlayışının yok olması ile ilgili tespitlerin çok önemli olduğunu söyleyen Ölekli, teknoloji şirketleri arasındaki yakınlaşma ve işbirliğinin kaçınılmaz olduğunun da altını çizdi.

Yorum Yap

Yorum Yap