1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Pfizer BioNTech Aşısı Kullanımı Onaylandı

Pfizer BioNTech Aşısı Kullanımı Onaylandı

Koronavirüs aşı çalışmalarının devam ettiği bugünler geliştirilen aşılarla ilgili olumlu haberler gündemde yerini alıyor. Pfizer ilaç şirketi ile BioNTech şirketinin beraber geliştirdiği aşı İngiltere’den resmi olarak onay aldı. Geçtiğimiz haftalarda %95 oranında etki gösterdiği açıklanan aşının nakliye sıcaklığı sorununun çözüldüğü de açıklandı.

Pfizer BioNTech Aşısı Kullanımı Onaylandı

Dünyada tüm hızı ile yayılmaya devam eden ve sürekli yani önlem kararlarının alındığı Covid-19 salgını ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay içinde Moderna aşısı, Pfizer BioNTech ortak aşısı, AstraZeneca/Oxford aşısı ile ilgili yapılan açıklamalar salgına karşı olumlu bir hava yaratmıştı. Aşı çalışmalarının sonuçlarında yüksek etki oranlarının açıklanması ile gelişen olumlu hava bugün Pfizer ve BioNTech şirketlerinin geliştirdiği ortak aşının onay alması ile pekişti.

Tüm dünyada devam eden aşı çalışmaları ile ilgili ilk onay haberi geldi. ABD merkezli ilaç şirketi  Pfizer ve BioNTech ortaklığı ile geliştirilen aşı ile ilgili olumlu haber geldi. BioNTech aşısı İngiltere’den onay aldı. Aşının ilk onayını alması üzerine BioNTech firmasının Finans Sorumlusu Sean Marett ve aşının yaratıcıları Özlem Türeci ile Uğur Şahin’den açıklama geldi. Basına konu ile ilgili bilgi veren şirket yetkilileri gelişmelerden memnun olduklarını açıkladılar.

BioNTech Firması Aşının Nakliyesi İle İlgili Açıklama Yaptı

BioNTech ve Pfizer aşısının İngiltere’den onay alması üzerine ilk açıklama BioNTech şirketinin Finans sorumlusu Sean Marett’dan geldi. Marett aşı ile ilgili bir süredir önlerinde sorun olarak duran nakliye sıcaklığı probleminin çözüldüğünü açıkladı. Marett aşının 2 ve 8 derece arası sıcaklıkta 6 saate kadar taşınmasının mümkün hale getirildiğini açıkldı. Aşıların 5 gün boyunca normal bir buzdolabında 5 gün boyunca muhafaza edilebileceğini de sözlerine ekledi.

BioNTech firmasının ürettiği aşı ile ilgili -70 derecede saklanması gerektiğine dair tartışmalar devam ediyordu. Şimdilik 2 ve 8 derece aralığında nakliyesinin mümkün kılındığını açıklayan Marett çalışmaya devam edeceklerini ve -20 derecede depolama ve 2-8 derece aralığında muhafaza edilmesinin amaçlandığını açıkladı.

Özlem Türeci: Britanya’dan Onay Alınmasından Memnunuz

BioNTech Pfizer aşısının onay alması üzerine BioNTech şirketinin Baş Tıbbi Sorumlusu Profesör Özlem Türeci de konu ile ilgili açıklama yaptı. Özlem Türeci Britanya acil kullanım onayından memnun olduklarını söyleyerek şimdi de Avrupa İlaç Ajansı ve Amerika Gıda ve İlaç İdaresinden onay beklediklerini söyledi.

Özlem Türeci konuşmasında geliştirdikleri aşının kontrollerinin devam ettiğini ve hala takip aşamasında olduğunu açıkladı. Türeci aşıların takibinin 2 yıl boyunca devam edeceğini de açıkladı. Aşının diğer yaratıcısı Uğur Şahin de nakliye ve muhafaza sıcaklığı çalışmalarının devam ettiğini sonuçtan memnuniyet duyduklarını söyledi.

İngiltere Aşı İçin Öncelikli Grupları Açıkladı

Pfizer BioNTech aşısında onay veren İngiltere ülkede aşı çalışmalarının uygulanması ile ilgili açıklamalar yapmaya başladı. İngiltere risk gruplarına öncelik verileceğini söyledi.

Yorum Yap

Yorum Yap