1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Play Müzik Uygulamasında Sona Gelindi

Play Müzik Uygulamasında Sona Gelindi

Google’ın birçok uygulamasından birisi olan Google Play Müzik Uygulaması, Google’ın son güncellemesi sonrası kullanıcılarını hayrete düşürdü.  Yıllardır müzik uygulaması olarak Google Play Müzik olarak hizmet veren uygulamaya dair daha önce açıklama yapan Google son güncellemesi ile uygulamanın kullanımına son verdi.

Play Müzik Uygulamasında Sona Gelindi

Kullanımda olan uygulamaları ile teknolojinin her alanında yer alan ve gelişimine katkı sağlayan ABD merkezli teknoloji şirketi Google, kullanıcılarını daha çok Youtube Music’e yönlendirmek amacıyla uygulamalarından biri olan Google Play Müzik uygulamasını son güncellemesi ile uygulamanın kapatılmasına dair aldığı kararı yürürlüğe soktu ve uygulamayı artık tamamen kullanıma kapattı. Hizmeti kullanmak isteyenlerin karşılaştığı sayfada hizmete artık ulaşılamadığına dair bir bilgi mesajı yer alıyor.

Verileri Koruma Önlemi Alındı

Bu kararı daha önce almış olmasına rağmen kullanıcıların mağdur olmaması için süreyi uzatan Google şirketi, yine aynı sebepten kullanıcıların verilerini kaybetmemesi amacıyla oluşturduğu “ Müziğinizi Yönetin” bölümünü kullanarak kullanıcıların verilerini indirmelerine ve geçmiş bilgilerini silmelerine olanak sağlıyor. Bu sistemin bu ay sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor.  Geçtiğimiz aylarından başından itibaren kullanım hızı düşürülen uygulamaya dair son adım bugünlerde yapılan son güncelleme ile gözler önüne serildi.

Youtube Music’e Yönlendirme Mayısta Başladı

Uygulamanın sonuna gelindiğine dair ilk belirtiler mayıs ayının başında sağlanan Google Play Müzik uygulamasında kullanılan verilerin Youtube Müzik hizmetine aktarılmasının kolaylaştırılmasıyla başlamıştı. Google Play Müzik’te kullanılan hizmetlerin korunması için ay sonuna kadar daha kullanıcılara zaman tanındı, bu süre içinde kullanıcılar kullandıkları verileri Youtube Müzik uygulamasına taşıyabilecekler. Verilen bu süre sonunda uygulamada yer alan veriler otomatik olarak silinecek.

Youtube Music Çalışmaları Hızlanacak

Google Play Müzik uygulamasının kullanıma kapatılmasının temelinde yatan asıl neden olan Youtube Music uygulamasının kullanımının arttırılması gösterilirken, konu ile ilgili çalışmalar bundan daha sonraki dönemlerde hız kazanacak gibi görünüyor. Youtube Music kullanımın teşvik edilmesi için bu uygulama üzerinde birçok yenilik sağlanması yeni özellikler getirilmesi Google’ın planları arasında yer alıyor.

Müzik Severler İçin Yeni Dönem Youtube Music’te

Son zamanlarda Google’ın bir yan kuruluşu olan Youtube tarafından geliştirilen ve gün geçtikçe yeni kullanıcıları kendisine çekmeyi başaran Youtube Music uygulaması müzik akışına ve yönetimine dair sunduğu geliştirilmiş hizmetler ile Google Play Müzik uygulamasının yerini almakta zorlanmayacak. İlk başta Youtube tarafından sağlanan ücretsiz deneme seçeneği ile tercih edilmeye başlayan Youtube Music uygulaması her gün sunduğu yeni yeniliklerle dikkat çekmeye devam ediyor.  Google Play Müzik uygulanmasında da sağlanan müzik listesi ve oynatma listeleri ile kolaylık sağlayan bir sistem olan uygulama müzik severler için müzikler ve videolarla dolu bir dünyanın kapılarını açıyor. Youtube Music uygulamasına gösterilen ilgi ise şimdiden artmaya başladı, ilerleyen süreçte Google Müzik uygulamasının açığını tamamen kapatması bekleniyor.

Yorum Yap

Yorum Yap