1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. PlayStation 5 ve Xbox Series X Yeniden Karşı Karşıya Geldi!

PlayStation 5 ve Xbox Series X Yeniden Karşı Karşıya Geldi!

Ezeli rakipler PlayStation ve Xbox yeniden karşı karşıya geldi! Bugün itibari ile Türkiye’de satışa sunulan PlayStation 5 kendisinden 9 gün önce raflarda yerini alan Microsoft’un Xbox Series X ile Türkiye pazarı için rekabete girecek. Bir önceki modelde Sony markasının galip geldiği rekabette hangi tarafın avantajlı olacağı tartışılırken, her iki taraf hazırlıklarını oyunun kuralına göre yapmayı başardı.

PlayStation 5 ve Xbox Series X Yeniden Karşı Karşıya Geldi!

Sony markasının yeni yüzü PlayStation 5 Türkiye’de bugün resmen satışa sunuldu! 10 Kasım 2020 tarihinde raflarda yerini alan Xbox Series X ardından 9 gün sonra rakibi ile karşılaşan PlayStation 5 fiyatı ile eleştirilirken, muhtemel rakibi ile rekabette göstereceği performans şimdiden merak konusu oldu.

Bir Önceki Seride Rekabeti Sony Kazandı!

Geride bıraktığımız yarışta Sony markası PlayStation 4 ile rekabette yerini alırken, markanın rakipleri Microsoft’tan Xbox One ve Nintendo markası tarafından çıkartılan Wii U konsol idi. Nintendo markasının ürünü ilgi çekmeyi başaramazken Xbox ve PlayStation kıyasıya yarışmış, yarışın galibi Sony PlayStation 4 olmuştu. Rekabette ise markanın kendine özel çok sayıda ürünü ve rekabetçi fiyatı ön plana çıkmıştı.

Bu Seride Microsoft Rekabete Daha Hazır

Yeni serilerinde Sony ve Microsoft, oyun konsollarında farklı vizyonlar tercih ederek kullanıcılara yeni özgün tarzları ile hitap etmeyi amaçlıyor. İlk olarak Microsoft Xbox One serisinden bu yana yapılan en büyük değişikliğe değinmek gerekirse, markanın 2013 yılında denediği ve başarısız olduğu konsol eklentilerini ön plana çıkarmaktan vazgeçtiği görülüyor. Netflix benzeri oyun aboneliği sistemi olan Game Pass sistemini aktif eden Microsoft, bu alanda sektörün ilki olmayı başardı. Aylık ödemeler ile çok sayıda oyunun ücretsiz oynanabildiği Game Pass sistemi, Microsoft Xbox Series X için oldukça büyük bir avantaj olarak ön plana çıkıyor.

Game Pass sisteminde yer alan pek çok oyunun PS5 için piyasaya çıkmış olması ise düşünüldüğü şekilde Xbox Series X için büyük bir avantaj yaratmayacağı da kulislerde konuşuluyor. Sony ise 2013 yılında kendisine avantaj sağlayan stratejiyi yenileyerek oyun fiyatlarını yüksek fiyatlardan satmayı tercih etti. Ayrıca marka, PS5 ile birlikte büyük bir oyunu birlikte çıkmayarak stratejisinde ufak bir değişikliğe gitmeyi de ihmal etmedi.

Sony DualSense Oyun Kolu ile İddialı!

Sony şirket yöneticileri geliştirdikleri DualSense oyun kolu ile oyuncuların beğenisini kazanacaklarından son derece eminler! Oyunculara daha önce yaşanmamış deneyimler sunacaklarını düşünen şirket yöneticileri, daha gerçekçi ve dinamik titreşimlerin ekranda gerçekleşen olaylara eşlik edileceği düşüncesini kamuoyu ile paylaştılar. Microsoft ise “konsol ailesi” tercihinde bulunarak Apple markasının iPhone modellerinde denediği bir vizyonu benimsedi. Her cihazda özellikleri biraz farklı seçen marka, her cihazda aynı uygulamaları çalıştırabilme becerisini sunmayı da ihmal etmedi.

Yorum Yap

Yorum Yap