1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Popüler Uygulama Whatsapp Kan Kaybediyor

Popüler Uygulama Whatsapp Kan Kaybediyor

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp yeni gizlilik sözleşmesi ile gündeme gelmeye devam ediyor. Türkiye’de de birçok kullanıcısı olan Whatsapp uygulaması, sözleşme gündeme geldiğinden beri kan kaybediyor. Uygulamanın kullanıcı sayısı ve yeni yükleme oranı azalırken, üçüncü dünya ülkesi olarak gördüğü ülkelere uyguladığı yeni gizlilik sözleşmesi için geri adım atıp atmayacağı konusu da gündeme geldi.

Popüler Uygulama Whatsapp Kan Kaybediyor

Popüler mesajlaşma uygulaması geçen hafta gündeme gelen yeni gizlilik sözleşmesinden önce %88 oranındaki aktif kullanıcı sayısı ile dünyada en çok kullanıcı sayısına sahip uygulama oluyordu. 8 şubata kadar onaylanması gereken aksi takdirde erişimin engelleneceği uygulama son günlerde hızla kullanıcı kaybetti ve yerine yeni uygulamalar tercih edilmeye başlandı. Türkiye’de de hem halktan hem de devlet yetkililerinden tepki gören bu kararın geri çekilme ihtimali de konuşuluyor.

Whatsapp Gizlilik Sözleşmesi Avrupa Ülkelerinde Değişmedi

Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmelerini Avrupa ülkelerine uygulamaması da dikkat çeken noktalardan biri oldu. Facebook tarafından satın alınan uygulama, yeni gizlilik şartlarını İngiltere ve Avrupa ülkelerine kabul ettiremeyeceğini biliyor. Ancak Türkiye’den onaylanması isteniyor.

Whatsapp Kullanıcılarını Kaybediyor, Geri Adım Atacak Mı?

Dünya üzerinde en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp, %88 oranında günlük kullanıcı sayısına sahipti. Yeni gizlilik sözleşmesinin gündeme gelmesinden bu yana ciddi oranda kullanıcı kaybeden uygulama şimdiden 4. sıraya geriledi. Whatsapp uygulamasının en çok kullanıcı kaybettiği ülkelerden biri de Türkiye oluyor.

8 şubat tarihine kadar yeni gizlilik sözleşmesi şartlarını kabul etmeyen kullanıcıların uygulamaya erişimi engellenecek. Gizlilik sözleşmesinin yeni şartlarının gündeme gelmesinden bu yana kullanıcı kaybeden Whatsapp’ın geri adım atma ihtimali de gündeme gelmeye başladı. Son bir hafta içinde yeni yükleme oranında %11 düşüş olduğu bilinen Whatsapp’ın geri adım atıp atmayacağı da merak konusu oldu.

Türkiye’de Whatsapp Yerine BiP Uygulaması Tercih Edilmeye Başlandı

Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmesi sebebi ile başta devlet kurumları olmak üzere birçok kuruluş yerli uygulama BiP’e geçme kararı aldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Whatsapp gibi yabancı menşeili uygulamaların veri güvenliği açısından riskli olduğunu belirterek, kullanıcıları BiP gibi yerli uygulamalara geçmeye çağırdı. Bununla beraber okullarda da veri paylaşımı gibi çeşitli sebepler Whatsapp üzerinden kurulan gruplar, BiP’e taşınmaya başlandı.

BiP Uygulaması 24 Saatte 1 Milyondan Fazla Yeni Kullanıcı Kazandı

Whatsapp gizlilik sözleşmesinin yenilenmesi ile verilerinin paylaşılmasını kabul etmeyen yerli kullanıcılar popüler uygulamanın yerine Turkcell’in BiP uygulamasını tercih etmeye başladı. Bip uygulaması son günlerde yoğun ilgi görüyor. Özellikle yerli kullanıcıların yoğun ilgi göstermeye başladıkları BiP uygulaması mesajlaşma, sesli ve görüntülü arama özelliklerine sahip. Dünya üzerinde 192 ülkede kullanılabilen uygulamanın verileri yüksek güvenlikli şifreleme özelliğine sahip. Verilerin üçüncü bir kimseyle paylaşılmadan Turkcell veri merkezlerinde korunuyor olması da uygulamanın tercih edilme nedenleri arasında yer alıyor.

Yorum Yap

Yorum Yap