1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Putin’den Şaşırtan Erdoğan Açıklaması

Putin’den Şaşırtan Erdoğan Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yıl sonu basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen toplantıda toplan 60 soruya yanıt veren Putin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Putin Erdoğan’ın sözünü tutan bir adam olduğunu söyledi.

Putin'den Şaşırtan Erdoğan Açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu basın toplantısına katıldı. Basın toplantısında gazetecilerin kendisine yönelttiği 60 tane soruya cevap veren Putin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Devlet başkanının Erdoğan hakkında söyledikleri dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Rusya’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu toplantısında birçok konuda açıklamalarda bulunan Vladimir Putin’e dünya gündemine dair birçok soru yöneltildi. Covid-19 salgın sürecinden Azerbaycan ve Ermenistan gerginliğine dair birçok konuda soruya yanıt veren Putin, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da açıklamalarda bulundu. Putin’in Erdoğan hakkındaki yorumları dikkat çekti. Rusya Devlet Başkanı birçok konuda açıklamada bulunmakla beraber Türkiye ile ilişkiler konusunda Erdoğan’dan ayrıca bahsetmesi hem Rus basınını hem de dünya kamuoyunu şaşırttı. Toplam 4 saat 29 dakika süren toplantıda birçok konu ele alındı.

Vladimir Putin: Erdoğan Sözünü Tutan Bir Adam

Rusya Devlet Başkanına yıl sonu basın toplantısında Türkiye ile ilişkiler konusunda sorular soruldu. Türkiye ile ilişkiler üzerine gelen sorulara yönelik Putin, Erdoğan ile zaman zaman görüş ayrılıkları yaşadıklarını ancak Erdoğan’ın sözünü tutan birsi olmasına vurgu yaptı.

Vladimir Putin konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile zaman zaman görüş ayrılıkları yaşadıklarını ve bu süreçte de çeşitli görüş ayrılıklarının bulunduğunu söyledi. Bazen karşıt fikirlerde de olabildiklerini belirten Putin yine de Erdoğan’ın sözünü tutan biri olduğunu belirtti. Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkesi için iyi olacağını düşündüğü konularda sonuna kadar gitmekten çekinmediğini belirten Putin bu özelliğinin öngörülebilir olduğunu da belirtti. Erdoğan’ın öngörülebilir özelliklere sahip olmasının, kendisinin muhattabını anlaması noktasında önemi olduğunun da altını çizdi. Putin’in Erdoğan hakkındaki açıklamaları dünya basınında geniş yer tuttu. Rusya devlet başkanının açıklamaları aynı zamanda şaşkınlık da yarattı.

Vladimir Putin: Aşı Yaptıracağım

Vladimir Putin’e yöneltilen sorulardan biri de aşı konusunda düşündükleri ile ilgili oldu. Konu üzerinde çok uzun durmayan Putin aşının gerekli olduğunu ve sırası geldiğinde kendisinin de vurulacağını açıkladı.

Dağlık Karabağ Dış Güçlerin Müdahalesi Yüzünden Kontrolden Çıktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yöneltilen sorulardan biri de Dağlık Karabağ bölgesi hakkındaki düşünceleri ile ilgili oldu. Putin uluslararası hukuk bakımından Dağlık Karabağ bölgesinin Azerbaycan’ın bir parçası olduğunu belirtti. Bunun değişmemesi ve aynı şekilde kalması gerektiğinin de taraftarı olduğunu açıklayan Putin Dağlık Karabağ bölgesinin kontrolden çıkmasının ise dış güçlerinde müdahalelerinden kaynaklandığını aktardı. Gerilimin çok uzun yıllardır devam ettiğini belirten Putin önemli olanın insan hayatı olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorum Yap

Yorum Yap