1. Ana Sayfa
  2. Ekonomi
  3. Restoran ve Kafelere Destek Ödemesi Yapılacak

Restoran ve Kafelere Destek Ödemesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda restoran ve kafelere yapılacak desteklerle ilgili açıklama yaptı. Uzun zamandır yeme içme sektöründen gelen destek talepleri ile ilgili alınan önemli kararları kamuoyu ile paylaşan Erdoğan, bugüne kadar işletmecilerin ve esnafın yanında olduklarını belirttiği konuşmasında ilerleyen günlerde restoran ve kafe gibi işletmelere yapılacak desteklerin miktarını da açıkladı.

Restoran ve Kafelere Destek Ödemesi Yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında bir süredir tartışma konusu olan kafe ve restoranlara yapılacak desteklerle ilgili alınan kararları açıkladı. Konuşmasında her zaman esnafın yanında olduklarına vurgu yapan Erdoğan, 2020 yılında alınan tedbir kararlarından kaynaklı faaliyetlerine ara veren kafe ve restoranların ciddi ciro kayıpları yaşadığını belirterek, ciro kayıplarının %3’ü oranında destek verileceğini belirtti.

Covid-19 Sürecinde 46 Milyarlık Destek Verildi

AK Parti Grup Toplantısı’nda restoran ve kafelere verilecek desteğin ayrıntılarını açıklamadan önce salgın sürecinde her kesimden vatandaşa destekte bulunulduğunu belirten Erdoğan, bugüne kadar toplam 46 milyarlık kaynak aktarıldığını açıkladı. Esnafı bugüne kadar yalnız bırakmadıklarını açıklayan Erdoğan desteklerin hala devam ediyor olmasına da vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 aylık süre ile aylık 1000 lira kira yardımının devam ettiğini, vergilerin ertelendiğini, Halkbank tarafından kullanılan kredilerin geri ödemelerinin 6 ay ötelendiğini hatırlattı.

Restoran ve Kafelere 2 Bin ile 40 Bin Lira Arası Destek

Covid-19 salgın sürecinde yapılan desteklerle ilgili genel bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından yeni bir müjde paylaşmak istediğini belirterek, kafe ve restoranlara maddi destek sağlanacağını duyurdu. Covid-19 salgın süreci nedeni ile faaliyetlerine ara vermek zorunda kalan ve ciddi ciro kayıpları yaşayan işletmelere destek verileceğini belirten Erdoğan, 2019 yılında cirosu 3 milyon lira ve altında olan ticari işletmelerin desteklerden faydalanabileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19 salgınının etkili olduğu 2020 yılında cirosu bir önceki yıla göre %50 ya da daha fazla oranda azalan işletmelere en az 2 bin ve en çok 40 bin lira olmak üzere hibe desteği verileceğini belirtti. Erdoğan hibe desteğinin kayıp cironun %3’ü oranında olacağını açıkladı.

Erdoğan: Yeniden Normalleşme Adımları Atacağız

Restoran ve kafelere yapılacak destek ödemeleri ile ilgili açıklama yapan Erdoğan ardından yakında yeniden normalleşme adımlarının atılacağını belirtti. Geçtiğimiz aylarda Covid-19 salgının seyrinin endişe verici boyutlara ulaştığını ve sert tedbirlerin mecburiyet haline geldiğini belirten Erdoğan, vaka ve hasta sayılarının azalmasını bekledikleri, salgının tehdit olmaktan çıkması durumunda yeniden normalleşme adımlarının atılacağını belirtti. Normalleşme adımlarının bir an önce atılması için maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulmasının önemini aktaran Erdoğan, aşılanan kişi sayısının da kritik bir nokta olduğunu belirtti. Aşılanan kişi sayısının toplumun genelinde koruma sağlayacak seviyeye gelmesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yap

Yorum Yap