1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Sabancı Üniversitesi’nden Destek Geldi

Sabancı Üniversitesi’nden Destek Geldi

Covid-19 salgınında vakaların artması ile yeniden başlayan online eğitime Sabancı Üniversitesi’nden destek geldi. Sabancı Üniversitesi Ayvalıklı öğrencilere 224 tane bilgisayar teşhis etti. Sabancı Üniversitesi’nin Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi isimli etkinliği ile Ayvalıklı birçok öğrenci bilim ve teknoloji alanında eğitim görecek.

Sabancı Üniversitesi'nden Destek Geldi

Covid-19 süreci ile başlayan online eğitim sürecinde birçok öğrenci evden eğitim almaya başladı. Ülke genelinde eğitime verdiği destek ve sunduğu eğitim etkinlikleri ile adından sık sık bahsettiren Sabancı Üniversitesi, bu süreçte de öğrencilerin teknolojik etkinlik ve atölyelere katılmasına destek oluyor. Online süreçlerde verilen eğitimleri daha donanımlı hale getirme noktasında dayanak olan Sabancı Üniversitesi Ayvalıklı öğrenciler için Yaratıcı Teknoloji Atölyesi oluşturdu.

Online eğitim sürecinde birçok öğrenci ve öğretmenin teknolojik süreçlere daha hakim olmasının ve teknolojiye dair yenilikleri yakından takip etmesinin ne kadar önemli olduğu bir defa daha anlaşıldı. Türkiye’de teknoloji girişimleri ve eğitimlerinde marka haline gelen Sabancı Üniversitesi de bu süreçte birçok öğrenciye teknolojik donanım kazandırmak adına adımlar atmaya devam ediyor. Sabancı Üniversitesi Ayvalık’taki 23 okula toplam 224 tane bilgisayar hediye etti. Üniversitenin bu desteği hem öğrencilerin online eğitim süreçlerinden geri kalmamalarına hem de üniversitesinin bilim ve teknolojiye ilgili nesiller yetiştirmek için oluşturduğu Yaratıcı Teknolojiler Atölyesine katılmalarına olanak sağlayacak.

Protokol İmza Töreni Gerçekleştirildi

Sabancı Üniversitesi’nin Ayvalık Kaymakamlığı, Ayvalık Belediyesi ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde hayata geçirdiği bu projenin protokol imza töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. 23 kasım tarihinde başlayan Yaratıcı Teknoloji Atölyesi için yapılan imza törenine Sabancı Üniversitesi İş Geliştirme Direktörü Cenk Bayırlı, Ayvalık Belediye Başkanı Vekili Özge Toygar, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ve bilgisayarların tahsis edildiği 23 okulun  müdürleri katıldı.

Gökhan Görgülüarslan: Sabancı Üniversitesi Destek Oluyor

Sabancı Üniversitesi’nin Yaratıcı Teknoloji Atölyesi ve tahsis ettiği bilgisayarlarla ilgili olarak yapılan imza protokolünde Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan konuşma yaptı. Kaymakam konuşmasında çocukların bilim ve teknoloji ile buluşmasının ne kadar önemli olduğundan bahsetti. Eğitim sisteminin amacının çocukları çağın gereklilikleri ile buluşturmak olduğunu söyleyen Görgülüarslan, bu konuda uzun yıllardır Sabancı Üniversitesi’nden destek aldıklarını söyledi.

Bilim ve Teknoloji Ağırlıklı Eğitimler Verilecek

Sabancı Üniversitesi’nin öğrencilerin bilim ve teknoloji ile yakınlaşmasını gözeterek ortaya attığı Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi 23 kasım tarihinde başladı. Bilim ve teknolojiye yönelik çeşitli eğitimlerin verileceği atölyede öğrenciler Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden eğitim alacak. Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik verilecek atölye eğitimlerinin içeriği ise son derece kalabalık olacak.

Yaratıcı Teknoloji Atölyesi’nde Küresel Isınma ve İklim Değişikliği, Algoritma ve Sosyal Medya Eğitimleri, Gen Düzenleme gibi alanlarda eğitimler verilecek. Bu konuların yanı sıra Tasarım, Yapay Zeka gibi konularda sunumlar gerçekleşecek, dil eğitimi verilecek.

Yorum Yap

Yorum Yap