1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihleri

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihleri

Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih tarihleri açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı’na sözleşmeli personel alınacağını açıklamıştı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de sosyal medyada tercih tarihlerini duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Tarihleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde uzun zamandır beklenen kadro açıklamasını yapmıştı. Sağlık Bakanlığı’na personel alımının yapılacağı açıklanması üzerine adaylar başvuru şartlarını ve tercih tarihlerini araştırmaya başladı.

Covid-19 sürecinin başlaması ile beraber uzun zamandır beklenen Sağlık Bakanlığı personel alımı ile ilgili gelişmeler yakında takip edilmeye başlanmıştı. Sürecin devam edeceğinin açıklanması ile Fahrettin Koca da Sağlık Bakanlığı için personel alımı yapılacağını duyurdu. 12 bin sözleşmeli personel alımının yapılacağının açıklanması üzerine adaylar sıralamalarını ve tercih tarihlerini merak etmeye başladı. Süreçten dolayı mülakatsız yapılacak olan alımların hangi kadrolarda olacağı ve kaç kişi olacağı ise merak edildi.

Personel Alımın Kadro Dağılımı Nasıl Gerçekleşecek?

Sağlık Bakanlığı’na toplamda 12 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. KPSS sıralamasına göre yapılacak alımlarda mülakat olamayacağı da açıklandı. KPSS Ön Lisans Branş sıralamalarının da henüz belli olmadığı personel alımlarının hangi kadrolarda yapılacağı ise merak konusu oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapist, dil ve konuşa terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarına sahip kişilerde alım yapılacak. Fahrettin Koca 12 bin kişilik alımların 7 bininin hemşire, bin 700’ünün ebe ve 2 bin 864’ünün de sağlık teknisyeni/teknikeri olacağını açıkladı. Diğer unvanlardan kaç kişinin alınacağı ile ilgili açıklama ise henüz yapılmadı.

ÖSYM Tercih Tarihlerini Açıkladı

Sağlık Bakanlığı’ndan personel alımına dair açıklamanın gelmesi üzerine Ölçme, Seçme ve Yerleştime Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de konu ile ilgili açıklama yaptı. Prof. Dr. Halis Aygün KPSS sıralamalarının ne zaman açıklanacağı ve personel alımı için tarihlerin hangi tarihlerde yapılacağını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün sosyal medyadan yaptığı açıklama ile personel adaylarının kafasındaki soru işaretlerine cevap verdi. Halis Aygün Twitter hesabı üzerinden sıralamaların 30 kasım tarihinde açıklanacağını belirtti. Aygün Sağlık Bakanlığı personel alımı içinse 1 ile 7 aralık tarihleri arasında tercihlerin yapılması gerektiğini söyledi. Sosyal medyada tarihleri açıklayan Halis Aygün, adaylara başarı dileklerini de sundu.

Fahrettin Koca Açıklama Yapmıştı

Sağlık Bakanlığı 12 bin sözleşmeli personel alımı yapacaklarını açıklayan Fahrettin Koca da konuşmasında süreçle ve adaylarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Covid-19 sürecinde sağlık çalışanlarına duyulan ihtiyaçtan bahseden Bakan Koca, yeni kadroların sürecin atlatılmasında büyük rol oynayacağını söylemişti. Konuşmasında başvuru şartları ile ilgili açıklama yapmayan Bakan Fahrettin Koca, tercih tarihlerinin ÖSYM tarafından açıklanacağını da belirtmişti.

Yorum Yap

Yorum Yap