1. Ana Sayfa
  2. Teknoloji
  3. Salgında Dijital Platformlara Önem Verildi

Salgında Dijital Platformlara Önem Verildi

Gelişen teknoloji ile birlikte birçok işlem dijital ortamlardan yararlanarak sağlanabiliyor. Yaygın olarak kullanılan e- devlet uygulamasından sonra dijitalleşmeye daha da destek geldi. Özellikle pandemi döneminde ortaya koyulan HES uygulaması gibi yenilikler ile salgın sürecindeki tüm gelişmeler ve aşı çalışmaları sonrası ülke genelindeki aşılama çalışmaları ile ilgili yeni bilgiler geliştirilen dijital uygulamalar ile halka sunuluyor.

Salgında Dijital Platformlara Önem Verildi

E devlet kapısı uygulamasının kullanımı gün geçtikçe artıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda özellikle pandemi döneminde karantina şartlarına uyumu kolaylaştırmak için uygulamada yer alan uygulamaların dışında kalan kamu hizmetlerine de e-devlet kapısı üzerinden kolay ulaşım imkanı sağlandı. Sadece vatandaşlara yönelik gelişmelerin olmadığı kurumsal alanda iş dünyasına yönelik olarak da birçok desteğin hayata geçirildiği belirtildi.

Dijital Türkiye Salgın Döneminde E-Devlet

Özellikle salgın döneminde gerek vatandaşlara gerek iş dünyasına yönelik desteklerin verildiği ve gelişmelerin yaşandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yapılan çalışmaların yanında “Dijital Türkiye Salgın Döneminde E-Devlet “ başlıklı grafiğe de yer verdi. Grafikte, HES kodu uygulaması sayesinde aşılanan kişi sayısı, virüs riski taşıyan kişilerin belirlenmesi gibi salgına yönelik hizmetler verilirken aynı zamanda e-devlet uygulaması üzerinden prim borçlarının sorgulanması ve yapılandırılması gibi hizmetlerde veriliyor.

2 Milyon 554 Bin Aşı Yapıldı

E-Devlet ve HES mobil uygulaması üzerinden verilen hizmetler ile ülke genelinde yapılan aşı miktarı ve HES kodu kullanım miktarları görülebiliyor. Oktay, paylaştığı grafiği değerlendirirken e-devlet üzerinden yapılan sorgulamalara dikkat çekti. Aşılama çalışmalarının başlamasından bu yana toplam 2 milyon 554 bin 222 kişinin aşı olduğunu ve bugüne kadar toplam 66 milyon 254 bin 113 kere HES kodu alındığı bilgisini de paylaştı. SGK prim borçlarını sorgulama ve sonrasında yapılandırmaya yönelik toplam 243 bin 258 adet başvurunun yapıldığını ve yapılandırılan borçlar sonrasında ulaşılan toplam borç miktarının 3 milyar 672 milyon 699 bin lira olduğunu açıkladı. Salgının başından itibaren vatandaşlara desteğin her alanda sürdüğünü belirten Oktay, e-devlet aracılığıyla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında yapılan başvuruların ardından verilen destek ödemelerinin 2 milyon 56 bin 442 kişiye ulaştığını ifade etti.

Başvurular E-devlet Üzerinden Yapıldı

Paylaştığı grafiğin iki aşamadan oluştuğunu belirten Oktay, ilk bölümde “ Vatandaşa Sunulan Hizmetler “ başlığı yanında grafiğin ikinci bölümünde  “ İş Dünyasına Sunulan Hizmetler” başlığının yer aldığını söyledi. Bu bölümde incelenen verilerle salgın döneminde vergiden muaf tutulan esnafa sağlanacak hibe desteği için e-devlet üzerinden 1 milyon 476 bin başvuru ve kira konusunda hibe desteği için 812 bin 207 başvuru yapıldığına dikkat çekti. Lokanta ve kafelere verilecek olan ciro desteği için başvuruların yine e-devlet üzerinden alınacağını belirtti.