1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Salgında Rehavet, Ordu’da Vaka Sayısı Artıyor

Salgında Rehavet, Ordu’da Vaka Sayısı Artıyor

Ordu’da Vali Tuncay Sonel başkanlığında Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Ordu Valisi Tuncay Sonel, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu ve Ordu Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Fatih Aydın’ın çeşitli açıklamalarda bulunduğu değerlendirme toplantısında Ordu’daki pozitif vaka sayılarında artış görüldüğü açıklandı. Vali Sonel rehavete izin verilmeyeceğini ve denetimlerin sıklaşacağını açıkladı.

Salgında Rehavet, Ordu’da Vaka Sayısı Artıyor

Ordu’da Covid-19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıda son dönemlerde düşmeye başlayan vaka sayıları ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, pozitif vaka sayılarında son günlerde artış yaşanmaya başladığını açıkladı.

Mustafa Kasapoğlu açıklamalarında bu hafta sonuna kadar Ordu’daki pozitif vaka sayılarında sürekli düşüş olduğunu ancak hafta sonunda itibaren yeniden artış görülmeye başladığını aktardı. Vaka sayılarındaki artışın birçok nedeni olduğunu belirten Kasapoğlu, sokaktaki hareketliğin azaltılması gerektiğini ve ev ziyaretlerinde bulunulmaması gerektiğini açıkladı. Kasapoğlu pozitif vaka olan kişilerin temasta bulundukları kişileri mutlaka açıklamaları gerektiğini, semptom göstermediği halde taşıyıcı olan kişilerin salgının yayılmasında büyük rol oynadığını belirtti. Kasapoğlu öngörülen bölgelerde test sayılarının arttırılacağını ve ssoyal izolasyonun arttırılması için daha çok çalışma yapılacağını belirterek bu konuda vatandaşlardan da destek beklediklerini belirtti.

Dr. Fatih Aydın: Ordu’da 12 Bin 610 Kişi Aşılandı

Ordu Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı da toplantıda aşılama uygulamalarının gidişatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ordu’da Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı plana göre aşılama uygulamalarının devam ettiğini belirten Dr. Fatih Aydın, 15 ocaktan bu yana 12 bin 610 kişini aşılandığını belirtti. 85 90 yaş aralığındaki vatandaşların da aşılama çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Dr. Fatih Aydın, sürecin plana uygun ilerletildiğini belirtti.

Covid-19 İletişim Merkezi Etkin Fayda Sağlıyor

Dr. Fatih Aydın’ın açıklamaları esnasında üzerinde durduğu diğer bir konu ise vatandaşlara danışmanlık hizmeti vermesi amacı ile kurulan Covid-19 İletişim Merkezi’nin etkinliği oldu. Covid-19 İletişim Merkezi’ne bugüne kadar bin 439 çağrı geldiğini açıklayan Dr. Fatih Aydın bunlardan bin 40’ının tıbbi danışmanlık ve 389’unun ise tıbbi yardım amacına hizmet ettiğini açıklayarak, Covid-19 İletişim Merkez’inin etkin olarak fayda sağladığını belirtti.

Vali Sonel: Rehavete İzin Vermeyeceğiz

Değerlendirme toplantısında açıklama yapan bir diğer isim ise Vali Tuncay Sonel oldu. Covid-19 salgın riskinin devam ettiği bu süreçte rehavete izin verilmeyeceğini açıklayan Vali Sonel, en ufak bir gevşekliğin vaka sayılarında artışa neden olduğunu belirtti.

Vali Sonel gerçekleşen saha denetimlerinin sıklaşacağını ve vatandaşlar tarafından hissedilir hale getirileceğini açıkladı. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu gün ve saatlerde yasağa uyulmadığının kaydedildiğini aktaran Sonel, bu sebeple denetimlerin sıkılaşacağını ve jandarma ile emniyet mensuplarının şok denetimler yapmaya başlayacağını açıkladı. Vatandaşlardan da sağlıkları için kurallara uymalarını isteyen Vali Sonel bir süre daha sabır gösterilmesini rica etti.

Yorum Yap

Yorum Yap