1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Salgınla Mücadelede Ek Önlemler Açıklandı

Salgınla Mücadelede Ek Önlemler Açıklandı

Geçtiğimiz günlerde Covid-19 vaka sayılarında beklenen düşüşün yaşanmaması üzerine yeni tedbir kararlarının alınması gündeme gelmişti. 30 Kasım günü Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısının ana gündemi olan Covid-19 ek tedbirleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklama yaptı. Covid-19 ile mücadele kapsamında birçok yeni tedbir kararı açıklandı.

Salgınla Mücadelede Ek Önlemler Açıklandı

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan Covid-19 salgınına yönelik “yeni tedbirler almaya mecburuz” şeklinden açıklama yapmıştı. Açıklamanın üzerine ek tedbirlerin gelip gelmeyeceği merak konusu olmuştu. Dün öğlen saatlerin Beştepe’de gerçekleştirilen kabine toplantısının temel gündemi de Covid-19 önlemleri oldu. Toplantıdan ek önlemlere yönelik yeni kararlar çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıdan sonra alınan yeni önlemleri kamuoyuna duyurdu. Aynı günün akşamı İçişleri Bakanlığı ek tedbirlerle ilgili yeni genelge yayınladı. Türkiye’nin tamamında uygulanacak yeni kısıtlamalar belli oldu.

Sokağa Çıkma Yasağının Kapsamı Genişletildi

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında beklenen ek tedbirlerden biri sokağa çıkma yasağının saatlerinin genişletilmesiydi. Sadece hafta sonları için uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı artık hafta içi günlerde de uygulanacak. Hafta içi günlerde 21.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı olacak. Hafta sonu için ise sokağa çıkma yasağının cuma akşamı saat 21.00’dan pazartesi sabahı 05.00’a kadar devam etmesine yönelik karar alındı. Sokağa çıkma yasağına yönelik market, kasap gibi işletmelerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi.

Sokağa çıkma yasağının yanı sıra alışveriş merkezlerinde HES kodu kullanımı zorunlu hale geldi. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanması da yasaklandı.

Sokağa çıkma yasağı ile uyumlu olması adına market, kasap ve paket servis veren işletmeler sabah 10.00 ile 20.00 arasında hizmet verebilecekler. Market ve kasaplar hafta sonu yasağından muaf tutulacak. Bununla beraber paket servis yapılması zorunlu hale geldi. Restoran gibi işletmeler müşteri almayacak sadece paket servis ile hizmet sağlanacak.

Spor Faaliyetlerine ve Toplu Etkinliklere Yasak Geldi

Covid-19 salgınına yönelik alınan ek kararlar arasında yasak getirilen spor faaliyetleri ve toplu etkinlikler de var. Alınan yeni kararlar ile evlerde taziye, mevlit ya da yılbaşı gibi farklı etkinlikler için toplanılması ve misafir kabul edilmesi yasaklandı. Bununla beraber masaj salonları, yüzme havuzları gibi işletmelerin hizmet vermesi ve kullanılması da yasaklandı.

Düğün ve cenaze gibi toplu etkinliklere de sayı sınırlaması getirildi. Düğün ve cenazelerde 30 kişiden fazla insanın bulunması yasaklandı.

1 Aralık Salı İtibariyle Yeni Önlemler Uygulanmaya ve Denetlenmeye Başlanacak

Covid-19 salgınına yönelik alınan ek kararların 1 aralık günü itibari ile uygulanmaya başlanacağı açıklandı. üretim, tedarik, lojistik ve sağlık gibi sektörlerin muaf olacağı sokağa çıkma yasağı 1 aralık salı günü akşam 21.00 itibari ile uygulanmaya başlanacak.

Yorum Yap

Yorum Yap