1. Ana Sayfa
  2. Dünya
  3. Sputnik V Aşısında Hiçbir Yan Etki Yok

Sputnik V Aşısında Hiçbir Yan Etki Yok

Covid-19 vaka sayısının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Rusya’da üretilen Covid-19 aşısı Sputnik V ile ilgili yeni açıklamalar geldi. Rusya Sağlık Bakanlığı ve Gamaleya Epidemoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Sputnik V aşısının uygulanacağı yaş grupları ve yan etkileri ile ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Sputnik V Aşısında Hiçbir Yan Etki Yok

Dünyada vaka sayısının en çok görüldüğü 4. ülke olan Rusya’da üretilen Sputnik V aşısı ile ilgili yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Rusya Sağlık Bakanlığı aşının 60 yaş üstü içinde uygulanmaya başlayacağını açıklarken, Gamaleye Epidemoloji ve Milrobiyoloji Araştırma Enstitüsü ise aşının yan etkileri ile ilgili açıklama yaptı.

Gamaleya Epidemoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü Pfizer-BioNTech ve Moderna aşılarında yan etkilerin görüldüğünün açıklanması üzerine Sputnik V aşısı uygulamaları hakkında bilgi vererek, Sputnik V aşısında herhangi bir yan etki görülmediğini belirtti. Aşının uygulanma aşamaları ve takip süreçleri hakkında da açıklama yapıldı. Rusya’da üretilen Sputnik V aşısı ile ilgili bildirilen yeni gelişmeler umut verdi.

Sputnik V Aşısında Alerjik Reaksiyon Görülmedi

Gamaleya Epidemoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü Başkanı Alexander Gintsburg Sputnik V aşısının yan etkileri ile ilgili açıklama yaptı. Pfizer-BioNTech ve Moderna aşısının uygulandığı ülkelerde alerjik reaksiyon görüldüğüne dair açıklamaların yapılması üzerine enstitü başkanı Gintsburg Sputnik V aşısında benzer bir yan etki olmadığını belirterek aşıların uygulanma ve takip süreçleri hakkında bilgi verdi.

Gintsburg açıklamasında Sputnik V aşısının geliştirme süreci olan birinci, ikinci ve üçüncü aşama klinik deneylerde hiçbir yan etki görülmediğini, sivil dolaşımda da herhangi bir alerjik reaksiyona rastlanmadığını açıkladı. Sputnik V aşısının şimdiye kadar 700 binden fazla kişiye uygulandığını aktaran Gintsburg, aşı uygulanan kişilerin yan etki gözlemlenmemesine rağmen kontrol altında tutulduklarını belirtti. Rusya Sağılık Bakanlığı ve Federal Sağlık Denetleme Ajansı’nın aşı uygulamalarını ciddi bir kontrol altında tuttuklarını açıklayan Gintsburg, şimdiye kadar Sputnik V aşısı vurulan hiç kimsenin hastaneye kaldırılmadığını da vurguladı.

Rusya’da 60 Yaş Üzeri Kişiler Aşı Yaptırabilecek

Sputnik V aşısının yan etki göstermediğinin açıklanmasının yanı sıra uygulanacak yaş grubunda da değişiklikler kaydedildiği belirtildi. Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada aşı yaptırabilecek kişilerin yaş gruplarında genişlemeye gidildiği belirtildi.

Rusya Sağlık Bakanlığı Sputnik V aşısı denemelerinin farklı yaş grupları üzerinde test edildiğini açıkladı. Farklı yaş grupları ile yapılan denemelerde tüm yaş gruplarından aynı sonucun alındığını aktaran Sağlık Bakanlığı 60 yaş üzerindeki kişilerin de Sputnik V aşısı vurulabileceğini açıkladı. Sputnik V aşısının 60 yaş üzeri vatandaşlar için de güvenli olduğu ve onların da aşılama planına dahil edileceği açıklandı.

Rusya’da Vaka Sayısı 3 Milyonu Geçti

Sputnik V aşısı ile ilgili olumlu gelişmeler yaşanmaya devam etse de Rusya vaka sayıları açısından dünyada üst sıralarda yer almaya devam ediyor. Ülkede vaka sayısı 3 milyonu aştı.

Yorum Yap

Yorum Yap